Стоденна гра в рулетку: чоловік їсть сиру курку, поки не заболить живіт

Читать на русском

Мешканець Флориди повідомив, що досі не захворів і має намір продовжити дієтичний експеримент

Читать на русском
Джон, курка, півень
Можливо, відважного Джона рятує відмінний родовід курок та власна шлункова кислота.

Мешканець Флориди повідомив, що досі не захворів і має намір продовжити дієтичний експеримент

Відповіді на питанням, навіщо їсти сиру курку, з якої можна приготувати безліч смачних страв, схоже, немає і сам Джон. Щодня, наражаючись на небезпеку отримати харчове отруєнні, він кидає в блендер сире м'ясо та яйця, салат та приправи. Важео уявити, як це це можна проковнутни, якщо навіть один вид курячої сусіші викликає нудоту. Як і зрозуміти, чтому експериментатор досі не захворів внаслідок своєї потенційно смертельної дієти, повідомляє ScienceAlert.

Гра в рулетку із сальмонелою

Поки всі сподіваються, що Джон злякається наслідків і припинить ці божевільні досліди, сам він поставив межі у вигляді 100 днів або доки не заболить живіт. А тим часом можна ходити численними шоу, шокуючи вразливу публіку своїми враженнями від споживання цього божевільного коктейлю. Наприклад, що на смак це нагадує морський гребінець, а якщо додати соєвий соус і васабі, взагалі виходить щось вишукане. Або що курячу шкіру, яку він не знімає з крил і стегон, не так просто проковтнути, повідомляє Daily Mail.

Чим би не закінчився експеримент відважного Джона, повторювати його не потрібно і небезпечно. Сира курка та яйця, як і яловичина та морепродукти, схильні до високого ризику зараження шкідливими бактеріями, наприклад, сальмонелою та кампілобактером. До речі, сальмонела викликає більше хвороб харчового походження, ніж будь-які інші бактерії, а курка є основним джерелом цих захворювань. Вбиває шкідливі мікроби лише теплова обробка, причому для сальмонели та кампілобактера мінімальна температура має становити не менше 75 градусів.

Джон вирішив пити коктейль із курки, поки не заболить живіт.
Джон вирішив пити коктейль із курки, доки не заболить живіт.

Дякую фермерським курочкам та соусу чилі

На те, що Джон за 25 днів експерименту не захворів, могло вплинути кілька причин.

По-перше, він, можливо, приймає для захисту від інфекції профілактичні антибіотики. Цей висновок можна зробити з його слів про те, що він консультувався з лікарями щодо небезпеки своєї “дієти”.

По-друге, всі люди мають вроджені захисні механізми проти харчових отруєнь. Це шлункова кислота, рівень якої в людини рН 1,5-2. Кисла рідина пошкоджує ДНК мікробів, а шлункова кислота може їх взагалі вбити. До того ж, проти них у шлунку працюють ферменти та імунний захист.

З урахуванням того, що кожні чотири години шлунок випорожнюється, кислота має час “почистити” курячу суміш і знезаразити мікроби.

По-третє, можливо, порятунком для Джона стали самі курки, точніше, їхнє походження. Оскільки купує він їх на фермі, м'ясо свіже та молоде, а у птиці, яка знаходиться на вільному вигулі, менше небезпечних бактерій, ніж у тієї, що розводиться у промислових кількостях.

Зрештою, за збереження життя експериментатору можна подякувати і ароматичним домішкам для коктейлю. І соєвий соус, і соус чилі, і васабі, і навіть чебрець мають антимікробну дію і покращують травлення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо у месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.