Диско-суп зі смаженою цибулею та паприкою
27 квітня відзначають Всесвітній день диско-супу. Що це таке і як його готувати
27 квітня відзначають Всесвітній день диско-супу. Що це таке і як його готувати
Рецепт незвичайного супу сподобається усім, хто любить економити та одночасно куштувати нові страви, створені зі знайомих інгредієнтів. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
27 квітня святкують Всесвітній день диско-супу, який готують з того, що лишилось в холодильнику. Це свято покликано привернути увагу людей до проблеми харчових відходів. Але нас цікавить його смачна сторона.
Своєрідний міні диско-суп - це чудовий спосіб прибрати з холодильника занедбані овочі, які, можливо, виглядають не найкращим чином, як от м'яка селера, зморщена морква, листя та стебла цвітної капусти й броколі, - і повернути їх до життя у смачному бульйоні з макаронами.
Вам знадобиться:
- Оливкова олія - 2 столові ложки.
- Червона цибулина - 1 штука.
- Цвітна капуста, броколі морква - нарізати кубиками, 2 склянки.
- Часник - 2 зубчики.
- Пармезан - шкірка.
- Яблучний оцет - 2 столові ложки.
- Мелена паприка - 1 чайна ложка.
- Мелений перець чилі - ½ чайної ложки.
- Консервовані томати - 400 г.
- Овочевий бульйон - 1 л.
- Спагетті - 200 г.
- Сіль, перець - до смаку.
- Тверди сир - залишки для подачі.
До смаженої цибулі з паприкою:
- Червона цибуля - 2 штуки.
- Борошно - 1 столова ложка.
- Копчена паприка - 1 чайна ложка.
- Олія - для смаження.
Як готувати
Обсмажет цибулю з паприкою. Для цього покладіть цибулю у велику миску і перемішайте з борошном і паприкою, поки вона не покриється паніровкою. Нагрійте 5 см олії в сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте по 1 хвилині з кожного боку або до золотистого кольору. Вийміть шумівкою і перекладіть на кухонні рушники, потім перекладіть на тарілку і відставте в сторону.
Тепер зваріть суп. Нагрійте олію у великій каструлі на повільному вогні. Додайте цибулю, диско-овочі та тонко нарізаний часник і готуйте 15 хвилин, періодично помішуючи. Додайте шкірку пармезану, оцет, паприку, перець чилі та помідори. Приправте, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин. Додайте бульйон і тушкуйте 10 хвилин або поки овочі не стануть м'якими, але не сирими.
Відваріть спагетті у великій каструлі з підсоленою киплячою водою до стану аль денте. Відцідіть, додайте оливкову олію і розкладіть по тарілках.
Порада від Інформатора: налийте суп в тарілки і щедро посипте обсмаженою цибулею та тертим пармезаном. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.