Диско-суп зі смаженою цибулею та паприкою

Читать на русском

27 квітня відзначають Всесвітній день диско-супу. Що це таке і як його готувати

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Диско-суп - це чудовий спосіб прибрати з холодильника занедбані овочі й харчі.

27 квітня відзначають Всесвітній день диско-супу. Що це таке і як його готувати

Рецепт незвичайного супу сподобається усім, хто любить економити та одночасно куштувати нові страви, створені зі знайомих інгредієнтів. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

27 квітня святкують Всесвітній день диско-супу, який готують з того, що лишилось в холодильнику. Це свято покликано привернути увагу людей до проблеми харчових відходів. Але нас цікавить його смачна сторона. 

Своєрідний міні диско-суп - це чудовий спосіб прибрати з холодильника занедбані овочі, які, можливо, виглядають не найкращим чином, як от м'яка селера, зморщена морква, листя та стебла цвітної капусти й броколі, - і повернути їх до життя у смачному бульйоні з макаронами.

Вам знадобиться: 

  • Оливкова олія - 2 столові ложки. 
  • Червона цибулина - 1 штука.
  • Цвітна капуста, броколі морква - нарізати кубиками, 2 склянки.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Пармезан - шкірка.
  • Яблучний оцет - 2 столові ложки. 
  • Мелена паприка - 1 чайна ложка. 
  • Мелений перець чилі - ½ чайної ложки.
  • Консервовані томати - 400 г.
  • Овочевий бульйон - 1 л.
  • Спагетті - 200 г.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Тверди сир - залишки для подачі. 

До смаженої цибулі з паприкою:

  • Червона цибуля - 2 штуки. 
  • Борошно - 1 столова ложка.
  • Копчена паприка - 1 чайна ложка.
  • Олія - для смаження.
Приготуйте так званий диско-суп на власній кухні, рідні вам тільки подякують!
Приготуйте так званий диско-суп на власній кухні, рідні вам тільки подякують!

Як готувати 

Обсмажет цибулю з паприкою. Для цього покладіть цибулю у велику миску і перемішайте з борошном і паприкою, поки вона не покриється паніровкою. Нагрійте 5 см олії в сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте по 1 хвилині з кожного боку або до золотистого кольору. Вийміть шумівкою і перекладіть на кухонні рушники, потім перекладіть на тарілку і відставте в сторону.

Тепер зваріть суп. Нагрійте олію у великій каструлі на повільному вогні. Додайте цибулю, диско-овочі та тонко нарізаний часник і готуйте 15 хвилин, періодично помішуючи. Додайте шкірку пармезану, оцет, паприку, перець чилі та помідори. Приправте, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин. Додайте бульйон і тушкуйте 10 хвилин або поки овочі не стануть м'якими, але не сирими.

Відваріть спагетті у великій каструлі з підсоленою киплячою водою до стану аль денте. Відцідіть, додайте оливкову олію і розкладіть по тарілках. 

Порада від Інформатора: налийте суп в тарілки і щедро посипте обсмаженою цибулею та тертим пармезаном. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.