Його готують на курячому бульйоні з бататом, какбачком та іншими овочами
Рецепт помаранчевого супу сподобається всім віруючим юдеям, а також тим, хто цікавиться кухнями народів світу. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Впродовж тижня, починаючи з 22 квітня цьогоріч, євреї святкують Песах - єврейську Паску. На це свято прийнято готувати помаранчевий суп з куркою та солодкою картоплею.
У велику каструлю покладіть м'ясо, залийте водою та доведіть до кипіння на середньому вогні. Зніміть піну, додайте сіль і зменшіть вогонь. Не закривайте каструлю кришкою – це дуже впливає на смак супу. Очистіть цибулину і додайте в суп цілою. Очистіть моркву, поріжте на кружечки і додайте в суп. Очистіть кабачки та поріжте кубиками.
Очистіть батат, поріжте на великі шматки і додайте суп. Гарбуз та картоплю наріжте кубиками. Варіть суп близько півгодини, потім додайте очищені помідори, нарізані кубиками, і варіть ще 10-15 хвилин.
Є кілька варіантів завершення приготування цього супу. Перший - просто залишити все як є. Другий - витягнути з супу батат, моркву, гарбуз та картоплю, зробити з них пюре, повернути в суп і довести до кипіння. Також можна пом'яти їх прямо в каструлі з супом.
І нарешті, третій спосіб - витягніть із супу грудки, цілу моркву та кабачки. Покладіть їх у комбайн або блендер, додайте 4 варені яйця, трохи бульйону і добре все перебийте. У вас вийде дуже смачний курячий паштет.
Порада від Інформатора: для приготування помаранчевого супу на Песах в цілому можна використати будь-яке інше м'ясо для бульйону.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.