Вершково-кремова констистенція супу здобувається без краплі вершків
Рецепт незвичайного супу болгарськох кухні сподобається усім поціновувачам вершкових крем-супів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
5 квітня відзначається Міжнародний день супу. Суп - це перша страва, яку їдять в усьому світі. Існує величезна кількість рецептів супів, з чого їх тільки не готують. Але завжди і скрізь суп - це ситість і аромат, що зігрівають, а ще прекрасна можливість дотримуватись дієти.
Ми пропонуємо вашій увазі незвичайний рецепт супу болгарської кухні. Він має назву пилешка-супу та вершково-кремову консистенцію, а готується обов'язково з вермішеллю й заправляється сумішшю кефіру, яєчного жовтка, борошна та соку лимона. Це робить його смак ніжним та м'яким, тож цей болгарський суп трохи нагадує грецький авголемоно. Спробуйте і переконайтесь.
Цибулю очистіть від лушпиння. У каструлю налийте 1,5 л води і помістіть підготовлені стегенця. Доведіть воду до кипіння і зніміть піну, що утворилася. Зробіть вогонь мінімальним та варіть куряче м'ясо 35-40 хвилин.
Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте великими шматочками. Моркву почистіть. Наріжте моркву та очищену цибулю також великими шматочками. Покладіть нарізані овочі в блендер. Подрібніть цибулю, солодкий перець та моркву так, щоб залишалися дрібні шматочки. Якщо є режим "пульс", вам знадобиться 5-6 натискань.
У сковороді розігрійте олію та викладіть у неї овочі з чаші блендера. Обсмажуйте, помішуючи, 6-8 хвилин, до м'якості. Картоплю очистіть та наріжте великими кубиками. З бульйону дістаньте куряче м'ясо і остудіть. У каструлю викладіть картоплю. Туди ж додайте обсмажені овочі. Доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 10 хвилин.
Куряче м'ясо відокремте від кісток і розділіть на волокна руками або наріжте ножем. Коли картопля майже звариться, викладіть куряче м'ясо у суп.
Вермішель розламайте на шматочки завдовжки 4-5 см і відправте в каструлю. Доведіть до кипіння та варіть ще 5 хвилин. Додайте суміш мелених перців та сіль за смаком. Зніміть каструлю з вогню.
Влийте у глибоку тарілку чи миску кефір. Відокремте жовток від білка. Додати жовток в миску. Туди ж вичавіть 1 чайну ложку соку лимона. Додайте 2 столові ложки пшеничного борошна та перемішайте до однорідної маси. За консистенцією заправка буде схожа на тісто для млинців.
Додайте в тарілку кілька ложок гарячого супу з каструлі, відразу перемішуючи із заправкою після кожної ложки. Розбавлену заправку, що вийшла, влийте в каструлю з супом і відразу перемішайте. Розлийте курячий суп з вермішеллю і кефірно-яєчною заправкою по тарілках і за бажанням посипте свіжою зеленню.
Порада від Інформатора: подавайте суп із чорним житнім хлібом. Ніжний вершковий смак супу, густа консистенція та приємний аромат – просто ідеальний обід. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.