Болгарська кухня: пілешка-супа - страва з незвичайною заправкою

Вершково-кремова констистенція супу здобувається без краплі вершків

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цей болгарський суп трохи нагадує грецький - авголемоно, про який ми вже розповідали

Рецепт незвичайного супу болгарськох кухні сподобається усім поціновувачам вершкових крем-супів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

5 квітня відзначається Міжнародний день супу. Суп - це перша страва, яку їдять в усьому світі. Існує величезна кількість рецептів супів, з чого їх тільки не готують. Але завжди і скрізь суп - це ситість і аромат, що зігрівають, а ще прекрасна можливість дотримуватись дієти.

Ми пропонуємо вашій увазі незвичайний рецепт супу болгарської кухні. Він має назву пилешка-супу та вершково-кремову консистенцію, а готується обов'язково з вермішеллю й заправляється сумішшю кефіру, яєчного жовтка, борошна та соку лимона. Це робить його смак ніжним та м'яким, тож цей болгарський суп трохи нагадує грецький авголемоно. Спробуйте і переконайтесь. 

Вам знадобиться:

  • Курячі стегенця – 700 г.
  • Вермішель – 70 г.
  • Картопля – 300 г.
  • Цибуля ріпчаста – 100 г.
  • Морква – 150 г.
  • Перець болгарський – 150 г.
  • Олія - 3 столові ложки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Перець мелений або суміш перців – до смаку.
  • Кріп свіжий – пучок. 

    Для заправки:
  • Кефір – 3 столові ложки.
  • Борошно пшеничне – 2 столові ложки.
  • Яйце (жовток) – 1 штука.
  • Лимон (сік) – 1 скибочка.
Якщо ви любите крем-суп - точно зберігайте цей рецепт.
Якщо ви любите крем-суп - неодмінно зберігайте цей рецепт.

Як готувати: 

Цибулю очистіть від лушпиння. У каструлю налийте 1,5 л води і помістіть підготовлені стегенця. Доведіть воду до кипіння і зніміть піну, що утворилася. Зробіть вогонь мінімальним та варіть куряче м'ясо 35-40 хвилин.

Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте великими шматочками. Моркву почистіть. Наріжте моркву та очищену цибулю також великими шматочками. Покладіть нарізані овочі в блендер. Подрібніть цибулю, солодкий перець та моркву так, щоб залишалися дрібні шматочки. Якщо є режим "пульс", вам знадобиться 5-6 натискань.

У сковороді розігрійте олію та викладіть у неї овочі з чаші блендера. Обсмажуйте, помішуючи, 6-8 хвилин, до м'якості. Картоплю очистіть та наріжте великими кубиками. З бульйону дістаньте куряче м'ясо і остудіть. У каструлю викладіть картоплю. Туди ж додайте обсмажені овочі. Доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 10 хвилин.

Куряче м'ясо відокремте від кісток і розділіть на волокна руками або наріжте ножем. Коли картопля майже звариться, викладіть куряче м'ясо у суп.

Вермішель розламайте на шматочки завдовжки 4-5 см і відправте в каструлю. Доведіть до кипіння та варіть ще 5 хвилин. Додайте суміш мелених перців та сіль за смаком. Зніміть каструлю з вогню.

Це весняний молочно-лимонний крем-суп з овочами.
Пилешка-супу - це весняний молочно-лимонний крем-суп з овочами.

Приготуйте заправку

Влийте у глибоку тарілку чи миску кефір. Відокремте жовток від білка. Додати жовток в миску. Туди ж вичавіть 1 чайну ложку соку лимона. Додайте 2 столові ложки пшеничного борошна та перемішайте до однорідної маси. За консистенцією заправка буде схожа на тісто для млинців.

Додайте в тарілку кілька ложок гарячого супу з каструлі, відразу перемішуючи із заправкою після кожної ложки. Розбавлену заправку, що вийшла, влийте в каструлю з супом і відразу перемішайте. Розлийте курячий суп з вермішеллю і кефірно-яєчною заправкою по тарілках і за бажанням посипте свіжою зеленню.

Порада від Інформатора: подавайте суп із чорним житнім хлібом. Ніжний вершковий смак супу, густа консистенція та приємний аромат – просто ідеальний обід. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube