Один з китів американскої кухні - це простота в приготуванні і водночас поживність.
Рецепти салату-закуски родом з Голлівуду та американського соусу ранч сподобаються всім, хто любить вільний дух американскької кухні. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
4 липня відзначають День незалежності США. Саме в цей день 1776 року Другий Континентальний конгрес одноголосно ухвалив Декларацію незалежності, яка оголосила про відокремлення північноамериканських колоній від Великобританії.
З цієї нагоди приготуємо голлівудську зірку закусок - кобб салат та американський соус ранч до салатів. Приблизно 90 років тому в Голлівуді вперше приготували оригінальний салат, де всі інгредієнти складені смугами, а заправка подається збоку. Інгредієнти салату кобб не змішуються, натомість ви можете брати ті, які вам подобаються, по-різному їх комбінуючи.
Підготуйте всі інгредієнти. Запечіть у розігрітій до 180 градусів духовці куряче філе впродовж 20 хвилин. У сотейник налийте окріп і вкладіть яйця кімнатної температури. Варіть їх на середньому вогні 8 хвилин від моменту закипання. Готові яйця очистьте та наріжте начетверо.
Руколу порвіть на невеликі шматочки, томати чері наріжте навпіл. Авокадо очистьте, наріжте на довільні шматочки та збризніть соком лимона. Наріжте 150 г бекону на квадратики. Розігрійте на пательні на олії та обсмажте бекон впродовж 3-4 хвилин. Наріжте запечене філе на довільні шматочки.
Наріжте інгредієнти. Викладайте салат на велику пласку тарілку смугами, не змішуючи. Сир Dorblu поламайте руками. Підготуйте заправку. Для заправки змішайте до однорідності 3 столові ложки оливкової олії, 1 чайну ложку діжонської гірчиці та 1 столову ложку винного оцту.
Порада від Інформатора: подавайте салат із соусом збоку.
Соус ранч - це популярна в Америці салатна заправка, інколи його називають ще фермерською заправкою або заправкою ранч. Крім салатів, класно смакує із запеченим м’ясом та картоплею. А ще соус ранч чудово підійде до піци!
Для заправки:
Спершу об'єднайте всі сухі спеції в одній мисці та перемішайте. У окремій мисці з'єднайте сметану та грецький йогурт і суміш спецій. Поставте соус ранч на 4 години до холодильника, щоб заправка увібрала всі аромати та смаки спецій.
Порада від Інформатора: зберігайте соус в холодильнику не більше 2 днів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.