Готуємо курячі грудки і стегна на грилі - з кістками чи без кісток
Складно уявити собі літнє барбекю без курячих стегенець із соусами у якості пригощань, погодьтеся. Українці їдять куряче м'ясо чи не найчастіше серед інших видів м'ясних продуктів. Але готувати курку, аби вона дійсно смакувала - це мистецтво. М'ясо важливо правильно присмачити, вчасно перевернути й не пересмажити. Особливо, якщо мова йде про приготування курки на грилі! Цього разу американський шеф-кухар дав експертні поради щодо отримання ідеально соковитих курячих грудок і стегон.
Порада перша, виявляється, вам не обов’язково бути професійним кухарем, щоб приготувати чарівну курку-гриль, як з кісткою, так і без неї. Тобто будьте сміливіші, дослухайтеся порад спеціалістів, і у вас все неодмінно вийде! Догма приготування на грилі наказує, що ви взагалі не повинні рухати м’ясо, коли воно знаходиться над вугіллям. Хоча ця порада запобігає прилипанню, розриву та втраті соку, спеціалісти знають, що її сліпе дотримання виключає утворення смачної скоринки.
Почніть з основ. Розігрійте гриль, очистіть решітки, покладіть м’ясо та не торкайтеся його, доки воно не набуде впевненого кольору. Попри всі зусилля, деякі види м’яса ніколи не знімаються з грилю без проблем, тому використовуйте лопатку для риби, щоб підчепити й підняти, а не тягнути будь-які липкі ділянки під час першого руху. Потім перейдіть на щипці для перевертання.
Перевертайте, і знову перевертайте. Ви, напевно, помічали "штрихування" на цих соковитих філе та шматочках курки в телевізійній рекламі. Вам потрібен спектр кольорів, від золотистого до каштанового з деякими темними вкрапленнями. Завдяки довшому часу приготування, більші шматки або шматки з кісткою дають більше можливостей для утворення скоринки.
Якщо шматок м’яса набуває занадто яскравого кольору, але ще не приготувався, перемістіть його в більш прохолодну зону гриля або зменшіть його температуру. Якщо скоринка ще не утворилася, але ви знаєте, що м’ясо майже готове, додайте грилю інтенсивний нагрів. Ще один лайфхак, аби м'ясо приготувалося швидше - розрізання курячих стегон до кісток сприяє проникненню тепла, тому м’ясо прожарюється до того, як шкірка підгорить.
Важливо звернути увагу на колір м’яса на грилі. Вам потрібні грудки та стегна каштанового кольору. Дійте не тільки за рецептом, але й відповідно до того, як саме реагує на запікання м'ясо, що ви готуєте, радить шеф.
Реагуйте на спалахи, а не уникайте витоплювання жиру через страх полум’я. Якщо жир спалахує, коли він капає на вугілля, вийміть м’ясо та бризніть на полум’я пульверизатором або просто дайте йому розвіятися. Потім очистіть решітки й поверніться до приготування.
Гарне смаження на грилі означає, що ви ставатимете кращим щоразу, коли кластимете щось на решітку, і кожен шматок м’яса смакуватиме інакше. Ну й лайфхак на завершення, щоб зробити кожне куряче стегенце або грудку з гриля справжньою насолодою, не забудьте про соуси!
Приготуйте обід, що приносить удачу - культову курку жебрака. Крім того, можна насолодитися куркою по-тевтонськи або приготувати страву так, як це роблять на Ямайці.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.