Лицарі мали свої куховарські книги на зразок Кенігсберґського куховарського манускрипту й Королівської куховарської книги
Рецепти курки по-тевтонськи, персидського пудингу та шафранового морозива сподобаються усім, хто любить ласувати новими смаками. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Тевтонський орден германських лицарів-хрестоносців, заснований наприкінці XII століття, був поширений на землях сучасної Німеччини та згодом Польщі. Лицарі мали свій побут та навіть куховарські книги на зразок "Кенігсберґського куховарського манускрипту" й "Королівської куховарської книги".
Лицарська братія мала вельми екзотичні смаки, так, на Рідзво ласувала бобровими хвостами та мигдалевим соусом до "чорної курки" чемані (з чорним оперенням та м'ясом). Але в інший час здебільшого зарчувалася все ж більш тривіально. Полюбляли вони млинці, фаршировані печінкою й холодець зі щуки та яйця.
Вважається, що у Середньовіччі не існувало вишуканих солодощів, хіба що сушені фрукти, марципани та солодкі перепічки. Але не у тевтонських лицарів! Останні смакували шафрановим морозивом та персидським пудингом. Сьогодні ж ми приготуємо курку по-тевтонськи, персидський пудинг та шафранове морозиво!
Яблука наріжте й трохи підсмажте. Хліб вмочіть у молоко з яйцем. Курку натеріть приправами, часником, медом та гірчицею. Змішайте курку з яблуками та хлібом і залийте вином. Запікайте в духовці 30-40хв. Курка по-тевтонськи готова, смачного!
Молоко ретельно змішайте у каструлі з цукром, крохмалем та вершками. Встановіть масу на середній вогонь. Варіть масу до загусання 10-12 хвилин, безупинно помішуючи. Зменште вогонь і продовжуйте готувати пудинг ще 4-5 хвилин.
Зніміть з вогню, всипте кардамон і перемішайте. Розкладіть масу по невеликих склянках і поставте в холодильник на 2–3 години.
Порада від Інформатора: в цьому рецепті вершки можна замінити такою самою кількістю молока, а кукурудзяний крохмаль – 12 столовими ложками рисового борошна. А замість кардамону можна додати апельсинову чи рожеву воду. До десерту можна додати ягідний сироп, фісташки, зерна граната.
Запарте шафран на 20 хвилин. У каструлю влийте молоко, вершки, запарений шафран. Цукор розітріть та потроху всипайте до молока з шафраном. Готову суміш поставте в холодильник на 30 хвилин. Потім перемішайте і поставте на 3 години до морозилки, періодично перемішуючи. Готове морозиво посипте фісташками.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.