Курка по-тевтонськи: обід лицарів-хрестоносців
Лицарі мали свої куховарські книги на зразок Кенігсберґського куховарського манускрипту й Королівської куховарської книги
![Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/05/27/6654b72a22f433.01403630.jpg)
Лицарі мали свої куховарські книги на зразок Кенігсберґського куховарського манускрипту й Королівської куховарської книги
Рецепти курки по-тевтонськи, персидського пудингу та шафранового морозива сподобаються усім, хто любить ласувати новими смаками. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Тевтонський орден германських лицарів-хрестоносців, заснований наприкінці XII століття, був поширений на землях сучасної Німеччини та згодом Польщі. Лицарі мали свій побут та навіть куховарські книги на зразок "Кенігсберґського куховарського манускрипту" й "Королівської куховарської книги".
Лицарська братія мала вельми екзотичні смаки, так, на Рідзво ласувала бобровими хвостами та мигдалевим соусом до "чорної курки" чемані (з чорним оперенням та м'ясом). Але в інший час здебільшого зарчувалася все ж більш тривіально. Полюбляли вони млинці, фаршировані печінкою й холодець зі щуки та яйця.
![Щоб гарно воювати, тевтонськы лицары гарно їли! Щоб гарно воювати, тевтонськы лицары гарно їли!](https://cdn.informator.ua/@prod/media/lite/2024/05/24/6650ae02a6ba94.66297307.jpg)
Вважається, що у Середньовіччі не існувало вишуканих солодощів, хіба що сушені фрукти, марципани та солодкі перепічки. Але не у тевтонських лицарів! Останні смакували шафрановим морозивом та персидським пудингом. Сьогодні ж ми приготуємо курку по-тевтонськи, персидський пудинг та шафранове морозиво!
Курка по-тевтонськи
Вам знадобиться:
- Курка (крила та гомілки) - 1 кг.
- Яблука - 2-3 штуки.
- Вино - 200 г.
- Мед - 1-2 столових ложки.
- Гірчиця - 1-2 столових ложки.
- Майоран - ½ чайної ложки.
- Білий хліб - ½ хлібини.
- Молоко - 200 г.
- Яйця - 1 штука.
Як готувати:
Яблука наріжте й трохи підсмажте. Хліб вмочіть у молоко з яйцем. Курку натеріть приправами, часником, медом та гірчицею. Змішайте курку з яблуками та хлібом і залийте вином. Запікайте в духовці 30-40хв. Курка по-тевтонськи готова, смачного!
Персидський пудинг
Вам знадобиться:
- Молоко - 1 л.
- Цукор - 180 г.
- Кукурудзяний крохмаль - 7 столових ложок.
- Вершки жирні - 240 мл.
- Молотий кардамон - 1½ чайної ложки.
Як готувати:
Молоко ретельно змішайте у каструлі з цукром, крохмалем та вершками. Встановіть масу на середній вогонь. Варіть масу до загусання 10-12 хвилин, безупинно помішуючи. Зменште вогонь і продовжуйте готувати пудинг ще 4-5 хвилин.
Зніміть з вогню, всипте кардамон і перемішайте. Розкладіть масу по невеликих склянках і поставте в холодильник на 2–3 години.
Порада від Інформатора: в цьому рецепті вершки можна замінити такою самою кількістю молока, а кукурудзяний крохмаль – 12 столовими ложками рисового борошна. А замість кардамону можна додати апельсинову чи рожеву воду. До десерту можна додати ягідний сироп, фісташки, зерна граната.
Шафранове морозиво
Вам знадобиться:
- Молоко - 0,5 л.
- Цукор - ½ столової ложки.
- Вершки - 2 столові ложки.
- Шафран - ¼ чайної ложки.
- Кориця - 15 г.
- Фісташки - 50 г.
Як готувати:
Запарте шафран на 20 хвилин. У каструлю влийте молоко, вершки, запарений шафран. Цукор розітріть та потроху всипайте до молока з шафраном. Готову суміш поставте в холодильник на 30 хвилин. Потім перемішайте і поставте на 3 години до морозилки, періодично перемішуючи. Готове морозиво посипте фісташками.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.