Голубці бараболяники - це стародавня українська страва
Рецепт бараболяників сподобається всім, хто є прихильником традиційної української кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
4 серпня народилась популярна українська співачка, акторка, модель та інфлюенсерка Даша Астаф'єва. Нині вона в рамках YouTube-проєкту "Такі страви" активно займається популяризацією української кухні, готуючи рецепти з книги Осипи Заклинської "Нова кухня вітамінова" та інших відомих українських жінок. З нагоди особистого свята Даші приготуємо бараболяники за рецептом письменниці Ольги Кобилянської.
Замочіть гречану крупу у воді. Натріть картоплю на тертушку та залийте молоком, аби вийшов крохмаль. Почистьте та відваріть качан капустини. Нашинкуйте цибулю напівкільцями або кубиками для засмажки.
Злийте воду з крупи, підсмажте цибулю на пательні на рослинній олії. Розберіть приварену капусту на окреме листя, зрізавши "хвостик", якщо ви ще цього не зробили. Вкиньте до засмажки з цибулі гречану крупу та картоплю, що просочилася молоком, перемішайте. Посоліть та додайте перець.
Загорніть начинку в капустяне листя. Викладіть готові бараболяники на скляне деко з кришкою. Випікайте в духовці за температури 180 С - 15-20 хвилин.
Порада від Інформатора: подавайте з зеленню.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.