Завершуємо Масляну: налисники-конвертики з капустою та м'яким сиром

Читать на русском

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Кулінарна традиція Масляної незмінна - і це млинці: цього разу - з капустою, м'яким сиром та шпинатом.

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Рецепт млинців з капустою та сиром сподобається усім прихильникам цих нехитрих, проте таких смачних інгредієнтів. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Вам знадобиться: 

Для начинки: 

  • Вершкове масло - 100 г. 
  • Білокачанна капуста - половинка.
  • Гарбузове насіння - 250 г.
  • Шпинат - 200 г.
  • Розмарин - до смаку.
  • Камамбер або брі - 150 г.
  • Сіль, чорний перець - до смаку.
  • Солодка паприка, чилі - до смаку. 
  • Оливкова олія - для подачі. 

Для тіста на млинці:

  • Борошно - 2 стакани.
  • Цукор - 2 столові ложки.
  • Сіль - дрібка.
  • Рослинна олія - 1 столова ложка.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Вершкове масло - для смаження. 
Така страва прикрасить будь-який стіл, зробивши його святковим!
Така страва прикрасить будь-який стіл, зробивши його святковим!

Як готувати: 

Покладіть вершкове масло, капусту, шпинат та гарбузове насіння на велику сковороду, додайте чайну ложку солі і готуйте на сильному вогні, часто помішуючи, близько 20 хвилин, поки овочі не розм'якнуть. Додайте добре змелений перець, готуйте ще хвилину, а потім зменшіть вогонь до середньо-слабкого.

Замісіть тісто на млинці та приготуйте їх. Для цього збийте яйця вінчиком із цукром та сіллю. До яєць додайте 500 мл води і доведіть суміш до однорідності. В кілька етапів введіть муку, постійно помішуючи тісто міксером або вінчиком. Млинці вийдуть більш повітряними, якщо борошно перед цим добре просіяти.

Додайте до тіста олію. Випікайте млинці на воді по 1-1,5 хвилини на антипригарній сковорідці. За потреби додайте вершкове масло для смаження. 

Далі покладіть один готовий млинець на капустяну суміш і залиште його на 30 секунд, щоб він розм'як. Перекладіть млинець на деко 20 см х 30 см, застелене жиронепроникним папером, ложкою викладіть капустяну суміш на одну половину млинця, а другу половину згорніть, щоб накрити начинку.

Перемістіть наповнений млинець на край дека, потім повторіть з рештою млинцями, спочатку розм'якшивши їх на капустяній суміші, а потім уклавши разом на деко. Зверху на кожен млинець покладіть скибочку м'якого сиру, потім смажте в духовці чи на грилі, допоки сир не розплавиться і не почне підрум'янюватися.

Порада від Інформатора: збризніть готові млинці оливковою олією, додайте добре змелений перець та солодку паприку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.