Попри спортивну дієту, Ольга Харлан полюбляє поживні м'ясні страви
Рецепти свинячих реберець та курки в соусі сподобаються всім м'ясоїдам! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
4 вересня народилась українська шаблістка, дворазова Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан. Спортсменка любить культову французьку страву касуле - свинячі ребра з квасолею та часником. Ми ж приготуємо автентичну українську м'ясну страву зі свинини з овочами та курячий баттер чікен за рецептами популярного шефа Євгена Клопотенка.
Візьміть свинячі реберця та цибулину, наріжте її великими шматками та покладіть все разом в духовку при температурі 180 С на 30 - 40 хвилин.
Далі візьміть п'ять буряків середнього розміру, запечіть в духовці протягом 1,5 години, перед цим потрібно закутати кожен буряк окремо у фольгу. Дайте буряку час охолонути, зніміть шкірку і наріжте середнім кубиком.
Дістаньте реберця, також дайте час охолонути. Візьміть ще одну цибулину, наріжте дрібним кубиком, розігрійте сковороду, смажте цибулю, додайте буряки та реберця.
Зробіть соус, змішайте сметану, солодку гірчицю, хрін на сковорідці. Додайте молоко, залиште на якийсь час, щоб зайве молоко випарувалося. На вершковому маслі обсмажте буряк і цибулю. Додайте сіль та чорний перець. Додайте соус до страви та подавайте.
Порада від Інформатора: для цієї страви оберіть нежирні ребра.
Курячі гомілки треба запекти в духовці. Перед цим їх потрібно посолити, полити олією і додати копчену паприку. Далі поставте гомілки в духовку на 40 хвилин при температурі 180 С.
Для приготування соусу потрібно взяти дві фіолетові цибулини, порізати їх півкільцями, взяти два середні помідори та також нарізати півкільцями. Об'єднайте томати та цибулю на сковороді за допомогою олії, добре обсмажте. Перебийте обсмажені томати з цибулею в блендері, перетріть на ситі.
В перетерту суміш на сковороді додайте вершкове масло і сметанний соус, зніміть з вогню, добре все розмішайте. Викладіть гомілки, полийте соусом.
Порада від Інформатора: приготуйте сметанний соус, для цього візьміть молоко, нагрійте до 100 С, а коли воно охолоне, додайте сметану та один білок. Все добре розмішайте, залиште в теплому місці на 12 годин. Після цього відправте соус до холодильника, щоб зупинити процес бродіння.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.