Рецепт страв з кукурудзи: запікаємо у фользі, готуємо крем-суп та салат з нутом, руколою й лаймом
Рецепт страв з кукурудзи сподобається всім прихильникам цього смачного солодкого овоча. Готувати його просто. А щоб смакувало краще, Інформатор має для вас смачні поради.
Кукурудзяні качани змастіть оливковою олією та часником, притрусіть дрібкою чилі чи каєнського перцю й сумішшю сухих трав, потім загорніть у фольгу та обсмажте до тих пір, поки вони не підрум’яняться.
Порада від Інформатора: перед подачею знову змастіть качани олією.
Розігрійте велику сковороду на середньому рівні, капніть 2 столові ложки оливкової олії та додайте цибулю-шалот. Перемішуйте, поки вона трохи не розм’якшиться і не почне карамелізуватися, від 30 до 60 секунд.
Додайте зерна кукурудзи та приправте сіллю та перцем. Готуйте, помішуючи кожні 30 секунд, поки кукурудза не стане солодкою й злегка не обвуглиться, 4-5 хвилин. Зніміть з вогню, додайте кмин і паприку й перемішайте. Дайте охолонути протягом 3-5 хвилин.
Зробіть лаймовий крем. Щоб приготувати лаймовий крем, помістіть сметану, цедру лайма, сік лайма та часник у велику миску та збийте віночком. Приправити сіллю і перцем. До лаймового крему додайте кукурудзяну суміш, нут і кінзу. Спробуйте на смак і фінально приправте сіллю і перцем. Для подачі додайте руколу, збризніть оливковою олією та обережно перемішайте.
Порада від Інформатора: обвуглена кукурудза - це корисна основа для цієї простої та ситної літньої страви. Лише кілька хвилин на розпеченій сковороді перетворять ядра з крохмалистих на солодкі, при цьому додадуть димні нотки. Легка присипка меленим кмином і копченою паприкою підсилює ці димні смаки. Якщо хочете, додайте ще трохи тепла, нарізавши халапеньо або посипавши меленим червоним перцем!
Покладіть 3 столові ложки оливкової олії в каструлю з товстим дном або розігрійте духовку на середньому сильному вогні. Коли олія почне закипати, додайте цибулю та добре приправте сіллю та перцем.
Дайте цибулі поваритися, помішуючи, доки вона не почне розм’якшуватися, приблизно 4-5 хвилин, потім поставте на середній вогонь і продовжуйте готувати, поки цибуля не стане досить м’якою, ще приблизно 15 хвилин.
Додайте часник і кукурудзяні зерна (обчистіть їх сирими з качана) і перемішайте, щоб з’єднати. Додайте 6 склянок води та доведіть суміш до кипіння. Зменшіть вогонь до слабкого кипіння. Спробуйте отриманий бульйон і добре посоліть до смаку. Готуйте ще приблизно 10-15 хвилин, доки ядра не стануть м’якими, вимкніть вогонь.
Пюрируйте суп у блендері. Пропустіть суп-пюре через дрібне ситечко у велику миску, натискаючи, щоб вичавити всю рідину. Викиньте волокнисті залишки, що залишилися. Перевірте консистенцію та приправи та відкоригуйте за потреби. Додайте ще трохи води, якщо суп здається занадто густим. Перед подачею розігрійте.
Для подачі розлийте в окремі миски. Збризніть приблизно чайною ложкою оливкової олії на кожну порцію, посипте базиліком!
Порада від Інформатора: цікаво, що маючи сирий кукурудзяний качан, ви можете обчистити його зернята й готувати з них страви - варити, смажити чи пекти. Зрізання зерен з качана зазвичай займає менше часу, ніж очікування, поки гігантська каструля з водою закипить. Як бонус, вам не доведеться потім мити цю велику незручну каструлю в раковині. Тобто готувати кукурудзу можна по-різному. Насолоджуйтесь, смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.