Основні функції яєць легко візьмуть на себе продукти, які є на кожній кухні
Усе підготували, розтопили, змішали - і виявилося, що яєць вдома немає. Не впадайте у відчай, цю проблему вирішити просто, адже в кухонних шафках напевно є їх замінники. Які – розповість Інформатор.
Яйця у випічці виконують кілька функций:
Існує безліч замінників яєць, які можна використовувати у випічці. Їхній вибір залежить від того, які функції яєць ви хочете зберегти.
Цей замінник не тільки допоможе зберегти тісто вологим та ніжним, але й додасть користі від овочів чи фруктів. Крім того, у нього є і зв'язуючий ефект через велику кількість пектину. Підійдуть банани, яблука, апельсини, авокадо, буряк, айва, баклажан, кабачки, гарбуз. 1 столова ложка пюре дорівнює 1 яйцю.
Перемолоти в кавомолці 1 столову ложку насіння льону, залити порошок, що вийшов, 3 столовими ложками води, залишити на 5 хвилин. Слиз, що виділяється з льону, має відмінний склеювальний ефект. Крім того, льон містить багато жирів, які додадуть випіканню м'якості. До речі, те саме можна зробити і з насінням чиа, яке схоже зі льоном за змістом і властивостями. Отримуємо ефект, що склеює.
Він може бути і картопляним, і кукурудзяним. Одну столову ложку потрібно змішати із двома столовими ложками води та залишити на 5 хвилин. Отримаємо ефект, що з'єднує інгредієнти, і заміну одного яйця.
Ця суміш додасть випічці легкості, а одне яйце замінить 1 чайна ложка соди та 1 столова ложка оцту.
Рослинний замінник желатину теж допоможе тесту стати легшим. На 1 столову ложку агар-агар береться 1 столова ложка води.
Звичайно, для з'єднання інгредієнтів тесту. Робиться просто: 2-3 столові ложки борошна заварюються окропом, до одержання клейстеру.
Звичайно, без цукру і наповнювачів. Підійде звичайний грецький, який і зволожить, і зв'яже всі складові тіста. 60 г йогурту замінюють одне яйце.
Змішати по 1,5 столових ложки олії та води, додати 1 чайну ложку розпушувача. Підходить у тому випадку, коли рецепт не містить інших розпушувачів.
Бульбашки допоможуть зберегти легкість тіста і зволожать його. 60 гр води дорівнює одному яйцю.
Забезпечити зв'язуючий ефект, якщо 2 столові ложки пластівців змішати в 2 столових ложках гарячої води. Потрібно, щоб перед додаванням в тісто пластівці охолонули і набрякли.
Соєвий сир або сир забезпечить тесту вологість і не дасть додаткових присмаків. 50 гр сиру, подрібненого у блендері, замінять 1 яйце.
Яйця там потрібні, щоб не розпадався фарш, хоча деякі їх не додають, вважаючи, що через яйця готові котлети виходять жорсткішими. Яйце можна замінити, заодно і пом'якшивши фарш, за допомогою 2 столових ложок картопляного пюре або 4 столових ложок вареного круглого рису. Або однієї сирої картоплі, натертої на дрібній тертці. Або 2 столових ложок картопляного або кукурудзяного крохмалю.
Важливо: При виборі замінника яєць у випічці слід зважати на деякі чинники:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.