Юрій Горбунов і сукіякі: тонкощі приготування

Сукіякі - це страва, яку японці готують на великі компанії

Рецепт, їжа, продукти, кухня, харчування, корисні поради, лайфхак
Щоб страва смакувала автентично, купіть у супермаркеті білу японську локшину удон

Рецепт японської страви сукіякі сподобається всім прихильникам східної кухні. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду!

24 серпня народився український актор та телеведучий, Заслужений артист України Юрій Горбунов. Його улюблена кухня - українська та японська. Телеведучий полюбляє вареники, а також всі ці суші, роли, сашимі й сукіякі.

Юрій Миколайович Горбунов
Юрій Горбунов любить вітчизняну та японську кухні.

Сукіякі - це страва, популярна в Японії для вечірок та компаній. Її ми сьогодні й приготуємо, поїхали!

Сукіякі: японська кухня 

Вам знадобиться:

  • Локшина з пшеничного борошна без яєць - 200-250 г.
  • Яловичина - 400 г.
  • Стружка тунця - 80 г. 
  • Анчоуси - 70 г. 
  • Тофу - 100 г. 
  • Сушені гриби - жменя.
  • Водорості - дрібка.
  • Морква - 1 штука.
  • Свіжі гриби - 150 г. 
  • Зелена цибуля - пучок.
  • Капуста бок-чой - за бажанням.

Для соусу (200 мл):

  • Саке - за бажанням.
  • Вино (сухе) - 50 мл.
  • Соєвий соус - 150 мл.
  • Цукор 0 2 столові ложки. 
Тунець у страві можна замінити слайсами яловичини.
Страва нагадує асорті з риби, м'яса та овочів - з гарніром в одній тарілці.

Як готувати: 

Спершу приготуйте бульйон. У каструлю покладіть водорості, стружку тунця, анчоуси. Залийте водою та почекайте, поки закипить, тримайте 5-10 хвилин на вогні, процідіть через сито.

Залийте сушені гриби окропом, щоб отримати грибний навар.

Як приготувати соус: змішайте саке, вино, соєвий соус, цукор і перемішайте, тримаючи на невеликому вогні, доки цукор не розчиниться. Відваріть локшину.

Далі наріжте яловичину дуже тонко. Відріжте ніжки свіжих грибів. Наріжте тофу кубиками. Моркву наріжте кільцями.

Розігрійте на великій сковороді трохи олії, влийте соус. Викладіть яловичину, тофу, моркву, всі гриби, локшину, зелень. Долийте бульйон та грибний навар. Накрийте кришкою та почекайте близько 5 хвилин. Страву можна подавати. Смачного!

Порада від Інформатора: бок-чой ви можете замінити молодим листям пекінської капусти. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube