Японський омлет на сніданок, зможуть приготувати не всі

Для приготування вам знадобиться мінімум інгредієнтів, однак доведеться повозитися

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Тамагоякі – одна з традиційних страв японської кухні, насолоджуйтесь!

Що може бути більш осіннього у такому сніданку, як омлет! Хіба що соєвий соус. Сьогодні приготуємо небанальну страву східної кухні – для розширення власної карти смаків. Солодкий омлет на сніданок в Японії називається тамагоякі. Смажать тамагоякі, як млинці, загортають у рулет прямо на сковорідці. 

Рецепт солодкуватого японського омлету, схожого на млинці, сподобається всім любителям пікантних страв. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас кулінарну пораду. 

В сучасному вигляді страва з’явилася порівняно недавно, наприкінці ХІХ століття. А річ у тому, що яйця в Японії вживали дуже мало до періоду Едо (1603–1868 роки), а в японських кулінарних книжках рецепти з яйцями почали з’являтися тільки наприкінці XVIII століття.

Японський солодкий омлет Тамагоякі 

Вам знадобиться:

  • Яйця курячі – 4 штуки.
  • Соус соєвий – 1 столова ложка.
  • Сіль – пів чайної ложки.
  • Цукор – 2 чайні ложки.
  • Олія соняшникова – 1 столова ложка.
  • Оцет рисовий – 1 столова ложка.
Тамагоякі: солодкий омлет по-японськи із соєвим соусом 1
Любителям солодкого сподобається цей ситний сніданок!

Як готувати: 

У мисці збийте яйця із сіллю та цукром. Додайте рисовий оцет та соєвий соус та також все добре збийте. Процідіть яєчну масу через дрібне сито у чашку чи мисочку, щоб вийшла однорідна суміш. Розігрійте сковороду та змастіть її олією. Можна використовувати сковороду для млинців, якщо немає – підійде звичайна. 

У розігріту та змащену сковорідку вилийте частину яєчної суміші – розраховуйте на три рази, рівномірно розподіліть, як при смаженні млинців. І, щойно суміш схопиться – це видно буде по краєчках яєчного млинця – лопаткою згорніть омлет у рулет та залиште його на краю сковорідки.

Сковороду знову змастіть олією та налийте чергову порцію яєчної суміші та відразу на один край яєчного млинця покладіть раніше загорнутий рулет. Щойно суміш схопиться, знову лопаткою згорніть млинець у рулет, водночас загортайте й попередній, тобто рулет буде потовщуватися.

І знову ваш рулет залиште на краю сковорідки. Ще раз змастіть сковороду олією та налийте останню порцію яєчної суміші. Відразу ж покладіть і загорнутий рулет. Перекладіть рулет на тарілку та наріжте на шматочки. Смачного!

Порада від Інформатора: смаки такого омлету можуть бути найрізноманітніші – від класичного солодкого омлету до різних начинок, які ви можете додавати на свій смак, як солодких чи пряних, так і солоних чи гострих.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube