Приготуймо пряний рис з кабачками та м'ясом в рибному соусі.
Рецепти смаженої свинини, жовтого каррі з курячими крильцями та рису зі скумбрією сподобаються всім любителям експериментів на кухні. Готувати їх нескладно. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
13 квітня відзначається тайський Новий рік. Це яскраве, радісне свято, що супроводжується фестивалем води, який символізує очищення від негараздів за допомогою жартівливих водних боїв та обливань.
Тайський Новий рік - це час надмірностей і веселощів, але він також знаменує початок буддійського року. Традиційні тайські страви відіграють центральну роль у святкуванні, об'єднуючи сім'ї в цей час. Тож пропонуємо вашій увазі страви, які готують з цієї нагоди. Приготуйте і ви - точно не пожалкуєте!
Варіації цієї страви можна знайти на вуличних візках по всьому Таїланду. Її подають на сніданок, вмочуючи в липкий рис, або пізно ввечері з соусом чилі та пивом. Це такий собі смачний тайський різновид бекону.
Наріжте свинину на шматочки товщиною 1 см - зробіть їх максимально рівномірними, щоб вони рівномірно просмажилися. Покладіть свинину, рибний соус, подрібнений бульйонний кубик, олію та борошно у велику миску або застібнутий пакет, зробіть м'ясу гарний - тайський :) - масаж, потім відставте на годину або поставте на ніч у холодильник.
У неглибокій сковороді обережно обсмажте свинину в невеликій кількості олії протягом п'яти хвилин, поки вона не стане золотистою, але все ще лишатиметься соковитою.
Порада від Інформатора: перекладіть страву на тарілку і негайно подавайте з соусом чилі та холодним пивом.
Більшість місцевих жителів Бангкока обожнюють м'який і ароматний жовтий каррі. Він не надто гострий, і зазвичай його готують зі свіжого червоного перцю чилі та часнику, які ви можете купити разом з пастою каррі на тайських ринках.
Покладіть дві столові ложки вершків і рослинної олії в гарячу сковорідку і перемішайте, щоб вони змішалися на середньому вогні. Коли олія відокремиться, додайте червоний перець і обсмажте. Додайте цукор, збільшіть вогонь і, коли суміш загусне, додайте курячі крильця та рибний соус.
Влийте стільки води, щоб вона наполовину покривала курку, додайте перець горошком і залиште на середньому вогні приблизно на 20 хвилин, періодично помішуючи, поки курка не буде майже, але не повністю готовою. Додайте шматочки патисонів і тушкуйте ще 10 хвилин, поки все не буде готове. Посоліть страву, якщо потрібно, та додайте ще вершків.
Відваріть рисову локшину в киплячій воді згідно з інструкцією на упаковці, потім відцідіть воду. Приправте страву базиліком і нарізаним перцем чилі та подавайте з рисовою локшиною.
Цю страву з холодної риби та теплого рису досить лагідно називають "котячим рисом".
Щедро посоліть скумбрію всередині і зовні, потім запікайте в духовці, розігрітій до 200С, приблизно 20 хвилин, до повної готовності. Вийміть, дайте трохи охолонути, потім зніміть м'якоть з кісток і порвіть її на шматочки. Змішайте рибу з рисом . У невеликій мисці змішайте перець чилі, часник і рибний соус.
Порада від Інформатора: розділіть рибу та рис між трьома або чотирма тарілками, прикрасьте кожну порцію часточкою лайма, нарізаною цибулею-шалот і зеленню та подавайте, залишивши гостям змішати все разом і змастити рибним соусом з перцем чилі та соком лайма за смаком.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.