Ці побутові лайфхаки згодяться саме тоді, коли часу обмаль.
Нібито все просто: дістав м'ясо з морозилки й розморозив прямісінько на кухні, без зайвих турбот та пристосувань. Проте всі довкола робити так наполегливо не радять. То в чому ж тут справа? Виявляється, за таких умов розморозки м'ясо втрачає поживні речовини у верхніх своїх шарах, які розморожуються найшвидше.
Тому краще витратіть зайві півгодинки, аби знизити ймовірність харчових хвороб і суттєво скоротити кількість відходів. Інформатор розповість, що для цього потрібно робити.
Розігрійте 1,5 літрів води до 40 С. Додайте 3 столові ложки цукру та добре перемішайте. Покладіть в розчин мерзлий шматок м'яса, залиште на 10 хвилин. Цукор, розчинений у воді, діє на процес розморожування та навіть підсилює смакові якості м'яса. Після цього страва отримає певну пікантність.
Дістаньте заморожений шматок м'яса, вийміть його з пакету, помийте та добре натріть сіллю. Залиште так на 15-20 хвилин. Після цього сіль можна не змивати, а одразу готуйте м'ясо.
Візьміть глибоку миску та покладіть туди м'ясо, загорнуте у пакет. Налийте оцет і воду в пропорції 1:1. Залиште м'ясо розморожуватись. Оцет замерзає за температури нижче -20 С, а тому він розчиняє лід, коли вступає з ним у реакцію. А оскільки ваше м'ясо - в пакеті, тому відбувається принцип "парникового ефекту" і лід тане рівномірно.
Якщо ви не маєте мікрохвильової печі, швидко розморозити м'ясо можна за допомогою води. Покладіть м'ясо в миску прямо в пакеті і залийте рідиною кімнатної температури. Або помістіть м'ясо в герметичний контейнер і занурте його в каструлю з холодною водою. В цьому випадку воду слід міняти щогодини.
Ще один варіант - залиште мясо під проточною прохолодною водою. А ось використовувати окріп - фатальна помилка: тоді м'ясо жахливо пахнутиме.
Найбезпечніше місце для розморожування всіх видів м'яса – у холодильнику. Покладіть пакет з м'ясом на тарілку, щоб зібрати рідину, і тримайте його в нижній частині холодильника. Так, кілограм фаршу розморозиться за день, великим шматкам може знадобитись кілька днів.
Не можна розморожувати продукт на кухонному столі в тарілці чи мисці, особливо влітку. Верхній його шар буде відтавати, на ньому почнуть розмножуватися бактерії, а всередині м’ясо залишатиметься замороженим. Поки процес повного розморожування завершиться, такий шматок вже не бажано вживати в їжу. Жодного неприємного запаху не буде, проте якість такого м'яса залишає бажати кращого, переконують шеф-кухарі та лікарі!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.