Як швидко розморозити м’ясо без мікрохвильовки: сіллю, цукром, оцтом

Читать на русском

Ці побутові лайфхаки згодяться саме тоді, коли часу обмаль.

Читать на русском
Лайфхак, корисні поради, кухня
Кожна господарка має знати ці лайфхаки.

Ці побутові лайфхаки згодяться саме тоді, коли часу обмаль.

Нібито все просто: дістав м'ясо з морозилки й розморозив прямісінько на кухні, без зайвих турбот та пристосувань. Проте всі довкола робити так наполегливо не радять. То в чому ж тут справа? Виявляється, за таких умов розморозки м'ясо втрачає поживні речовини у верхніх своїх шарах, які розморожуються найшвидше.

Тому краще витратіть зайві півгодинки, аби знизити ймовірність харчових хвороб і суттєво скоротити кількість відходів. Інформатор розповість, що для цього потрібно робити. 

Цукор 

Розігрійте 1,5 літрів води до 40 С. Додайте 3 столові ложки цукру та добре перемішайте. Покладіть в розчин мерзлий шматок м'яса, залиште на 10 хвилин. Цукор, розчинений у воді, діє на процес розморожування та навіть підсилює смакові якості м'яса. Після цього страва отримає певну пікантність.

Не ризикуйте власним здоровям та здоровям ваших близьких!
Не ризикуйте власним здоров'ям та здоров'ям ваших близьких!

Сіль

Дістаньте заморожений шматок м'яса, вийміть його з пакету, помийте та добре натріть сіллю. Залиште так на 15-20 хвилин. Після цього сіль можна не змивати, а одразу готуйте м'ясо. 

Оцет

Візьміть глибоку миску та покладіть туди м'ясо, загорнуте у пакет. Налийте оцет і воду в пропорції 1:1. Залиште м'ясо розморожуватись. Оцет замерзає за температури нижче -20 С, а тому він розчиняє лід, коли вступає з ним у реакцію. А оскільки ваше м'ясо - в пакеті, тому відбувається принцип "парникового ефекту" і лід тане рівномірно.

Вода

Якщо ви не маєте мікрохвильової печі, швидко розморозити м'ясо можна за допомогою води. Покладіть м'ясо в миску прямо в пакеті і залийте рідиною кімнатної температури. Або помістіть м'ясо в герметичний контейнер і занурте його в каструлю з холодною водою. В цьому випадку воду слід міняти щогодини.

Ще один варіант - залиште мясо під проточною прохолодною водою. А ось використовувати окріп - фатальна помилка: тоді м'ясо жахливо пахнутиме.

Холодильник

Найбезпечніше місце для розморожування всіх видів м'яса – у холодильнику. Покладіть пакет з м'ясом на тарілку, щоб зібрати рідину, і тримайте його в нижній частині холодильника. Так, кілограм фаршу розморозиться за день, великим шматкам може знадобитись кілька днів. 

Розморозка мяса за цими порадами не займе більше, ніж 20 хвилин.
Розморозка м'яса за цими порадами не займе більше 20 хвилин.

Як робити не слід 

Не можна розморожувати продукт на кухонному столі в тарілці чи мисці, особливо влітку. Верхній його шар буде відтавати, на ньому почнуть розмножуватися бактерії, а всередині м’ясо залишатиметься замороженим. Поки процес повного розморожування завершиться, такий шматок вже не бажано вживати в їжу. Жодного неприємного запаху не буде, проте якість такого м'яса залишає бажати кращого, переконують шеф-кухарі та лікарі!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.