Як приготувати тісто для млинців, щоб не липли до пательні

Читать на русском

Пропонуємо вашій увазі п'ять популярних рецептів тіста для млинців до Масляної.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, Масляна, лайфхак, корисні поради
Дослухайтесь до нашого лайфхаку, аби тісто для млинців не липло й не рвалось!

Пропонуємо вашій увазі п'ять популярних рецептів тіста для млинців до Масляної.

Рецепти тіста для млинців до Масляної сподобаються всім через їхню простоту і водночас вдалий результат. Готувати їх зовсім нескладно. А щоб тісто не липло та вийшло ще смачнішим, Інформатор вже традиційно має для вас смачні й корисні поради!

Існують десятки варіантів приготування тіста для млинців. Ми вибрали для вас кілька найбільш цікавих - на молоці, кефірі, сироватці, пиві та дріжджах. 

Тісто на молоці 

Вам знадобиться:

  • Молоко - 500 мл.
  • Яйця - 3 штуки.
  • Борошно - 1,5 стакани.
  • Цукор - пів столової ложки.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Рослинна олія - 1-2 столові ложки. 

Як готувати: 

Збийте в мисці яйця. Додайте 200 мл молока, сіль та цукор, перемішайте. Додайте борошно та молоко, що залишилося, знову пернемішайте масу до однорідного стану. 

Додайте в тісто кілька столових ложок рослинної олії та ще раз перемішайте. Випікайте тісто на розпеченій сковорідці. 

Тісто на сироватці

Вам знадобиться:

  • Борошно - 250 г.
  • Сироватка - 700 мл.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Цукор - 3 столові ложки.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Сода - 1 чайна ложка.
  • Рослинна олія - 2 столові ложки. 

Як готувати: 

Добре змішайте яйця, цукор та сіль. Сироватку нагрійте і влийте сюди ж. Поступово введіть все борошно та гарно вимішайте тісто. Додайте соду та знову перемішайте тісто до готовності. Випікайте млинці на розпеченій сковорідці. 

Тісто на пиві

Вам знадобиться:

  • Пиво - 200 мл. 
  • Яйце - 1 штука.
  • Борошно - 100 г.
  • Цукор - 1 столова ложка.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Рослинна олія - 2 столові ложки. 

Як готувати: 

Яйце з'єднайте з цукром та сіллю. Влийте тепле пиво й перемішайте. Додайте просіяне борошно, перемішайте, додайте рослинну олію та знову перемішайте. Випікайте млинці на сковорідці. 

Тісто на кефірі

Вам знадобиться:

  • Кефір - 300 мл.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Борошно - 150-170 г.
  • Цукор - 1,5 столових ложки.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Сода - пів чайної ложки.
  • Рослинна олія - 3-4 столові ложки.
  • Вершкове масло - 2 столові ложки. 

Як готувати: 

Яйця, сіль і цукор збиваємо до однорідного стану. Додаємо частину кефіру й знову перемішуємо. Додаємо борошно й замішуємо тісто без грудочок. Додаємо кефір, що залишився. Воду доводимо до кипіння, додаємо соду та швидко перемішуємо. Вливаємо в тісто окроп. Додаємо рослинне та вершкове масло, випікаємо млинці на сковорідці. 

Аби тісто не липло - ловіть бабусин лайфхак.
Аби тісто не липло - ловіть бабусині лайфхаки.

Тісто на дріжджах 

Вам знадобиться:

  • Молоко - 1 л.
  • Борошно - 3 столові ложки.
  • Яйця - 4 штуки.
  • Вершкове масло - 4 столових ложки.
  • Цукор - 3 столових ложки.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Свіжі дріжджі - 20 г.
  • Рослинна олія - 3 столові ложки. 

Як готувати: 

В 200-250 мл молока додайте щіпку солі й чайну ложку цукру. Все перемішайте та розчиніть у молоці дріжджі. Додайте стакан просіяного борошна. Замісіть опару. Накрийте миску та приберіть в тепло на 20-40 хвилин. 

Додайте до опари збиті з цукром та сіллю яйця та розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Додайте борошно та молоко, що залишилися. Замісіть тісто до однорідного стану та випікайте млинці на сковорідці. 

Солоні, солодкі чи панкейки - млинці мають бути гарними та цілими.
Солоні, солодкі чи панкейки - млинці мають бути гарними та цілими.

Поради від Інформатора: що робити, щоб тісто не липло до пательні

Для того, щоб тісто пропеклося ідеально, а млинці не прилипали до пательні і одночасно вийшли рум'яними, візьміть звичайну сіль та прокаліть нею чавунну сковороду перед тим, як випікати на ній млинці. Висипте сіль в до пательню та прогрійте, періодично помішуючи. Зсипте сіль, промийте й просушіть посуд, змажте рослинною олією, а тоді використовуйте пательню. 

Таким чином навіть за відсутності пательні з антипригарним покриттям можна врятувати млинці від прилипання. Й не потрібно заливати олією всю пателбню, все одно це мало чим допоможе. 

Ще одна порада - додавайте до складу тіста звичайний крохмаль у кількості 2 столових ложок. Він зробить так, що тісто не прилипатиме до пательні!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.