Вірменський суп кололик за методом Бориса Бурди
Кололик - це суп з фрикадельками з м'яса.
Кололик - це суп з фрикадельками з м'яса.
Рецепт вірменського супу з фрикадельками сподобається усім любителям першого з ароматним м'ясом. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
25 березня народився український журналіст та телеведучий, письменник і учасник інтелектуальних ігор "Що? Де? Коли?" та "Брейн-ринг" Борис Бурда. Він прекрасно готує та навіть вів власне кулінарне шоу "Смачно з Борисом Бурдою".
З настанням повномасштабного вторгнення рф в Україну Бурда, який народився в Одесі, висловився на підтримку нашої країни, зазначивши, що російські окупанти чинять "жахливі речі".
З нагодини народин відомого одесита Інформатор розповість, як приготувати вірменський суп, точнісінько такий, який готував сам маестро.
Вірменія - дуже стародавня країна, а держава на її території була вже 3 тисячі років тому. А, як відомо, у такій стародавній країні, не може не бути власної стародавньої кухні. Суп кололик, крім того, за словами Бурди, також має українське коріння. Тож, руки на кухню, аби смачно готувати й радувати близьких і рідних!
Вам знадобиться:
- Яловичина з кістками (в оригіналі - баранина) - 300 г.
- Рис - 2 столові ложки.
- Пшенична крупа - 2 столові ложки.
- Цибуля - 1 штука.
- Картопля - 2 штуки.
- Яйця - 1 штука.
- Рослинна олія - 1 столова ложка.
- Томатна паста - 1 столова ложка.
- Лавровий лист - 2 штуки.
- Петрушка - 1 пучок.
- Чорний перець горошком - 5 штук.
- Сіль - до смаку.
- Паприка - до смаку.
Як готувати:
М'ясо вимийте, м'якоть відокремте від кісток. Кістки покладіть в каструлю, залийте 1,5 л води та варіть 1,5 години. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте у розігрітій олії, 5 хвилин. Змішайте половину цибулі з рисом та подрібненою зеленню петрушки. Посоліть і поперчіть до смаку.
Пшеничну крупу та рис попередньо відваріть. Сире м'ясо двічі пропустіть через м'ясорубку, з'єднайте з пшеничною крупою, яйцем, сіллю та перцем. Ретельно вимісіть до однорідного фаршу.
Сформуйте з фаршу коржі розміром із половину долоні, покладіть на кожен по 1 чайній ложці рисової начинки. Зліпіть краї, щоб вийшла кулька. Бульйон процідіть і доведіть до кипіння.
Картоплю почистіть і наріжте великими шматками. Додайте в бульйон картоплю, цибулю, що залишилася, лавровий лист і злегка розімніть в ступці горошини перцю, варіть 10 хвилин.
На фінальному етапі приготування страви покладіть в бульйон томатну пасту, добре перемішайте. Додати в суп м'ясні кульки і варіть 15 хвилин. Присмачте зеленню.
Порада выд Інформатора: в рецепті використовується лише парне м'ясо.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.