Вірменський суп кололик за методом Бориса Бурди

Читать на русском

Кололик - це суп з фрикадельками з м'яса.

Читать на русском
Їжа, продукти, рецепти, харчування, корисні поради, лайфхак
Схожі страви здавна готують і українці.

Кололик - це суп з фрикадельками з м'яса.

Рецепт вірменського супу з фрикадельками сподобається усім любителям першого з ароматним м'ясом. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.  

25 березня народився український журналіст та телеведучий, письменник і учасник інтелектуальних ігор "Що? Де? Коли?" та "Брейн-ринг" Борис Бурда. Він прекрасно готує та навіть вів власне кулінарне шоу "Смачно з Борисом Бурдою".

З настанням повномасштабного вторгнення рф в Україну Бурда, який народився в Одесі, висловився на підтримку нашої країни, зазначивши, що російські окупанти чинять "жахливі речі".

Борис Бурда на знімання кулінарного проекту.
Борис Бурда на майданчику кулінарного проекту.

З нагодини народин відомого одесита Інформатор розповість, як приготувати вірменський суп, точнісінько такий, який готував сам маестро. 

Вірменія - дуже стародавня країна, а держава на її території була вже 3 тисячі років тому. А, як відомо, у такій стародавній країні, не може не бути власної стародавньої кухні. Суп кололик, крім того, за словами Бурди, також має українське коріння. Тож, руки на кухню, аби смачно готувати й радувати близьких і рідних! 

Вам знадобиться: 

  • Яловичина з кістками (в оригіналі - баранина) - 300 г.
  • Рис - 2 столові ложки. 
  • Пшенична крупа - 2 столові ложки.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Картопля - 2 штуки.
  • Яйця - 1 штука.
  • Рослинна олія - 1 столова ложка.
  • Томатна паста - 1 столова ложка.
  • Лавровий лист - 2 штуки.
  • Петрушка - 1 пучок.
  • Чорний перець горошком - 5 штук.
  • Сіль - до смаку.
  • Паприка - до смаку.
Кололик - вірменський суп з українським коірнням.
Кололик - вірменський суп з українським корінням.

Як готувати: 

М'ясо вимийте, м'якоть відокремте від кісток. Кістки покладіть в каструлю, залийте 1,5 л води та варіть 1,5 години. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і обсмажте у розігрітій олії, 5 хвилин. Змішайте половину цибулі з рисом та подрібненою зеленню петрушки. Посоліть і поперчіть до смаку.

Пшеничну крупу та рис попередньо відваріть. Сире м'ясо двічі пропустіть через м'ясорубку, з'єднайте з пшеничною крупою, яйцем, сіллю та перцем. Ретельно вимісіть до однорідного фаршу.

Сформуйте з фаршу коржі розміром із половину долоні, покладіть на кожен по 1 чайній ложці рисової начинки. Зліпіть краї, щоб вийшла кулька. Бульйон процідіть і доведіть до кипіння.

Картоплю почистіть і наріжте великими шматками. Додайте в бульйон картоплю, цибулю, що залишилася, лавровий лист і злегка розімніть в ступці горошини перцю, варіть 10 хвилин. 

На фінальному етапі приготування страви покладіть в бульйон томатну пасту, добре перемішайте. Додати в суп м'ясні кульки і варіть 15 хвилин. Присмачте зеленню.

Порада выд Інформатора: в рецепті використовується лише парне м'ясо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.