Улюблений італійський обід Сильвестра Сталлоне

Роккі любить пасту, ми приготуємо три рецепти з різних регіонів Італії

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Сталлоне любить італійську кухню.

Рецепти італійської пасти сподобаються всім прихильникам цієї смачної кулінарної традиції. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.

6 липня народився американський актор, культурист, режисер та сценарист, виконавець ролей Роккі та Рембо - Сильвестр Сталлоне. Він любить кухню сонячної Італії. Особливо - пасту. Її ми сьогодні й приготуємо, причому в трьох варіаціях. Смачного!

Рембо любить італійську пасту!
Рембо любить італійську пасту!

Паста з сиром родом з Риму

Вам знадобиться:

  • Несолоний овечий сир - 200 г.
  • Спагетті - 250 г.
  • Чорний мелений перець - до смаку.
  • Сіль - до смаку.
Цю пасту подають з червоним вином!
Цю пасту подають з червоним вином!

Як готувати: 

Ця пасту з макаронами, сиром та перцем здається дуже простою стравою, проте ця класична римська страва таїть у собі чимало підводних каменів: кухарі знають, що варто остерігатися жахливого злипання. 

Відваріть спагетті аль денте і затріть їх овечим сиром, рясно здобривши чорним перцем! В Римі саме особлива суміш меленого чорного перцю робить цю просту страву незабутньою.

Порада від Інформатора: до цієї страви подавайте келих сухого червоного вина.  

Сицилійська паста з морепродуктами 

Вам знадобиться:

  • Макарони - 200 г. 
  • Овечий сир - 100 г.
  • Базилік - пучок.
  • Коктейльні томати - 2-3 штуки.
  • Часник - 3-4 зубочки.
  • Мигдаль - жменя.
  • М'ята - 2-3 гілочки.
  • Фенхель - гілочка.
  • Шафран - гілочка.
  • Скумбрія - 100 г.
  • Креветки - 100 г.
  • Сіль, перець - до смаку.
Найкраще ця паста смакує з білим вином.
Найкраще ця паста смакує з білим сухим вином.

Як готувати:

Це фірмова страва - busiati - на західному узбережжі Сицилії, яку зазвичай подають з песто мигдалем, базиліком, часником, помідорами, сиром, та, можливо, трохи свіжої м'яти. Для приготування песто змішайте всі інгредієнти та перебийте їх у блендері. Посоліть, поперчіть до смаку.

В нашому меню - "бузіаті" з ароматним диким фенхелем і шафраном, а також з блискучими анчоусами чи скумбрією, або тунцем, чи креветками. Тож, додайте до відвареної аль денте пасти морепродукти й спеції, присмачте песто з овочами. 

Порада від Інформатора: смакуйте пасту з сухим білим вином.

Паста з овочами по-міланськи

Вам знадобиться:

  • Паста - 200 г. 
  • Броколі - 250 г.
  • Анчоуси - 100 г.
  • Часник - 2-3 зубочки. 
  • Салямі - 150 г.
  • Оливкова олія - 3 столові ложки.
  • Томати - 2 штуки.
  • Сіль - до смаку.
  • Перець - до смаку.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Оцет - 1 столова ложка.
  • Цукор - 1 столова ложка.
  • Хліб - скоринка. 
Пасту по-міланськи готують в місцевих ресторанах.
Пасту по-міланськи готують в місцевих ресторанах.

Як готувати:

Страва готується шляхом пасерування відвареної броколі з часником, анчоусами та м'яко гострою салямі в оливковій олії. Також до відвареної al dente пасти додаються солодкі, м'які помідори конфітюр.

Для приготування останнього слід нарізати помідори невеликими шматочками, а цибулю - напівкільцями. Скласти у сотейник, додати оцет, цукор і варити, помішуючи, на середньому вогні 30 хв. За 10 хв до готовності посоліть і поперчіть.   

Порада від Інформатора: завершальним штрихом є щедре посипання хрусткими підсмаженими хлібними крихтами, які слугують ідеальною оболонкою для жувальної текстури цієї пасти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube