Роккі любить пасту, ми приготуємо три рецепти з різних регіонів Італії
Рецепти італійської пасти сподобаються всім прихильникам цієї смачної кулінарної традиції. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
6 липня народився американський актор, культурист, режисер та сценарист, виконавець ролей Роккі та Рембо - Сильвестр Сталлоне. Він любить кухню сонячної Італії. Особливо - пасту. Її ми сьогодні й приготуємо, причому в трьох варіаціях. Смачного!
Ця пасту з макаронами, сиром та перцем здається дуже простою стравою, проте ця класична римська страва таїть у собі чимало підводних каменів: кухарі знають, що варто остерігатися жахливого злипання.
Відваріть спагетті аль денте і затріть їх овечим сиром, рясно здобривши чорним перцем! В Римі саме особлива суміш меленого чорного перцю робить цю просту страву незабутньою.
Порада від Інформатора: до цієї страви подавайте келих сухого червоного вина.
Це фірмова страва - busiati - на західному узбережжі Сицилії, яку зазвичай подають з песто мигдалем, базиліком, часником, помідорами, сиром, та, можливо, трохи свіжої м'яти. Для приготування песто змішайте всі інгредієнти та перебийте їх у блендері. Посоліть, поперчіть до смаку.
В нашому меню - "бузіаті" з ароматним диким фенхелем і шафраном, а також з блискучими анчоусами чи скумбрією, або тунцем, чи креветками. Тож, додайте до відвареної аль денте пасти морепродукти й спеції, присмачте песто з овочами.
Порада від Інформатора: смакуйте пасту з сухим білим вином.
Страва готується шляхом пасерування відвареної броколі з часником, анчоусами та м'яко гострою салямі в оливковій олії. Також до відвареної al dente пасти додаються солодкі, м'які помідори конфітюр.
Для приготування останнього слід нарізати помідори невеликими шматочками, а цибулю - напівкільцями. Скласти у сотейник, додати оцет, цукор і варити, помішуючи, на середньому вогні 30 хв. За 10 хв до готовності посоліть і поперчіть.
Порада від Інформатора: завершальним штрихом є щедре посипання хрусткими підсмаженими хлібними крихтами, які слугують ідеальною оболонкою для жувальної текстури цієї пасти.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.