Коронна страва Ірини Білик: рибний рулет та мушлі з начинкою

Для зіркового рецепта знадобляться біла і червона риба, креветки, цукіні і броколі - такого ви ще не їли, це точно.

Рецепт, їжа, продукти, корисні поарди, лайфхак, харчування
Обидві страви присмачують соусами

Рецепти рибного рулету та макаронів з начинкою сподобаються усім, хто любить готувати і не менше - куштувати. Готується все дуже просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор розповість вам кулінарні секрети!

6 квітня народилась співачка, яку називають "примадонною української естради", Ірина Білик. Тож, приготуємо страви за її зірковими рецептами. 

Вам знадобиться:

  • Броколі - 500 г.
  • Макарони-мушлі - 15 штук. 
  • Філе білої риби - 1 штука. 
  • Філе форелі - 150 г.
  • Креветки - 100 г. 
  • Олія - 5 столових ложок.
  • Часник - 2-3 зубчики.
  • Цибуля-порей - пучок.
  • Цукіні - 1 штука.
  • Прянощі тандурі масала - 1 чайна ложка.
  • Лимон - половинка.
  • Помідори чері - гілочка. 
  • Петрушка - для подачі. 

Для білого соусу:

  • Борошно - склянка.
  • Вершкове масло - 55 г.
  • Вершки - 100 г. 
Ці страви місттяь смачні і дуже корисні продукти.
Ці страви містять смачні і дуже корисні продукти.

Як готувати:

Проваріть броколі протягом 3-5 хвилин. Висипте макарони-мушлі в кип'ячену воду, трохи підсоливши її. Мушлі відварюйте на 2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Варену броколі остудіть, подрібніть та викладіть начинкою в макарони. 

Приготуйте вершковий соус. Розтопіть вершкове масло та поступово додавайте до нього борошно і вершки, розмішуючи. Готовий соус викладайте на макарони з начинкою. Затріть страву пармезаном. Поставте в духовку на 5 хвилин, аби отримати сирний кляр. 

Приготуйте рибні рулетики. Наріжте на невеликі кубики філе форелі, подрібніть часник і цибулю-порей. Додайте рослинну олію, перемішайте. Наріжте кубиками цукіні, подрібніть креветки.

Відбийте філе білої риби та спинками викладіть на харчову плівку. Викладіть на філе риби суміш з цукіні, форелі, креветок, часнику та цибулі-порею, все можна змастити вустерським соусом. Згорніть рулетики та відправте в духовку при 180 С на 15 хвилин. 

Змішайте прянощі тандурі масала з олією та лимонним соком та цією сумішшю змастіть запечений рулет з риби з начинкою. Поставте його в духовку ще на 15 хвилин. Подавайте рулет з помідорами чері та зеленню, смачного!

Порада від Інформатора: щоб приготувати вустерський соус подрібніть цибулю, часник, імбир та анчоус. Цибулю, часник, гірчицю, червоний і чорний перець, корицю, гвоздику, імбир і кардамон загорніть у марлевий мішечок і перев'яжіть. Покладіть цей мішечок зі спеціями в каструлю, додайте туди цукор, залийте оцтом та соєвим соусом. Все це доведіть до кипіння і залиште на 40 хвилин на повільному вогні. 

Вустерський соус готують з анчоусами.
Вустерський соус готують з анчоусами.

Окремо змішайте сіль, воду, каррі, анчоуси і влийте в каструлю із соусом. Потім зніміть соус з вогню і перелийте разом із мішечком зі спеціями у скляну банку, добре закрийте кришкою і помістіть у холодильник. Іноді перемішуйте соус і віджимайте мішечок зі спеціями. Через два тижні мішечок потрібно викинути, а готовий соус розлити по пляшках. Соус найкраще зберігати у холодильнику, а перед вживанням збовтувати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube