Улюблена страва Наталії Могилевської: виконує Ліза Глинська

Вареники з вишнею від популярної української шефині Лізи Глінської - на заварному тісті.

Вареники, кухня, Наталія Могилевська, їжа, рецепт, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цей авторський рецепт - надзвичайна смакота.

Рецепт вареників з вишнею сподобається всім, хто любить "бабусині варенички". Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

2 серпня народилась легендарна українська співачка, корінна киянка Наталія Могилевська.

На сцені Наталка - неперевершена, а вдома - затишна дружина та мама.
На сцені Наталка - неперевершена поп-діва, а вдома - затишна дружина та мама.

Артистка має власний рейтинг українських страв, про що жартома розповіла у TikTok. На першому місці опинились - вареники з вишнею (їх і приготуємо!), а от холодець попав в немилість. Любить Могилевська й борщ, і деруни з голубцями, а от до узвару та куті ставиться спокійно. 

@nataliya_mogilevskaya Яка ваша улюблена українська страва? #українськакухня ♬ Журба - Наталія Могилевська

Українські вареники з вишнею на заварному тісті 

Вам знадобиться:

Заварне тісто:

  • Борошно - 500 г.
  • Сіль - 10 г.
  • Окріп - 250 мл.
  • Соняшникова олія  (рафінованої) - 50 мл.

Начинка:

  • Вишня - 300-350 г.
  • Цукор - до смаку.

Улюблені вареники з вишнею для Наталки Могилевської за рецептом шефині Лізи Глінської 1

Як готувати: 

Змішайте сіль з окропом, додайте цей розчин до борошна, додайте олію. Перемішайте спочатку виделкою, далі розімніть руками, але недовго. Залиште тісто у мисці, накрийте його плівкою чи рушником. Залиште на годину при кімнатній температурі.

Вийміть тісто, перемішайте його, без додавання борошна. Відправте тісто у пакет і в холодильник на 2-3 години. В холодильнику тісто може зберігатись 2-3 дні.

Припорошите стіл та тісто борошном. Розкотіть його, видавіть кола, діаметром 6 см. Розкладіть тісто на долоні, додайте цукор, додайте 2-3 вишні, з кісткою чи без, в кожен вареник. Зліпіть вареники. Відправте їх у киплячу воду на 2-3 хвилини.

Порада від Інформатора: щоб підготовлене тісто не завітрювалось, накривайте його плівкою. Подавайте готові вареники з вершковим маслом чи сметаною.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube