Вареники з вишнею від популярної української шефині Лізи Глінської - на заварному тісті.
Рецепт вареників з вишнею сподобається всім, хто любить "бабусині варенички". Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
2 серпня народилась легендарна українська співачка, корінна киянка Наталія Могилевська.
Артистка має власний рейтинг українських страв, про що жартома розповіла у TikTok. На першому місці опинились - вареники з вишнею (їх і приготуємо!), а от холодець попав в немилість. Любить Могилевська й борщ, і деруни з голубцями, а от до узвару та куті ставиться спокійно.
@nataliya_mogilevskaya Яка ваша улюблена українська страва? #українськакухня ♬ Журба - Наталія Могилевська
Заварне тісто:
Начинка:
Змішайте сіль з окропом, додайте цей розчин до борошна, додайте олію. Перемішайте спочатку виделкою, далі розімніть руками, але недовго. Залиште тісто у мисці, накрийте його плівкою чи рушником. Залиште на годину при кімнатній температурі.
Вийміть тісто, перемішайте його, без додавання борошна. Відправте тісто у пакет і в холодильник на 2-3 години. В холодильнику тісто може зберігатись 2-3 дні.
Припорошите стіл та тісто борошном. Розкотіть його, видавіть кола, діаметром 6 см. Розкладіть тісто на долоні, додайте цукор, додайте 2-3 вишні, з кісткою чи без, в кожен вареник. Зліпіть вареники. Відправте їх у киплячу воду на 2-3 хвилини.
Порада від Інформатора: щоб підготовлене тісто не завітрювалось, накривайте його плівкою. Подавайте готові вареники з вершковим маслом чи сметаною.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.