Панцанела - це тосканський овочевий салат, але телеведуча готує його варіацію
Рецепт італійського салату від популярної української журналістки сподобається всім прихильникам кухні Середземномор'я. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду!
12 вересня народилась українська модель і телеведуча Катерина Осадча.
Відома медійниця обожнює італійський салат "Панцанела", якого існує кілька варіантів. Катерина готує його на український манір, за рецептом друзів.
Загалом "Панцанела" - це салат з овочів та хліба родом з провінції Тоскана. Салат був звичною стравою італійських селян. Зазвичай у сільських будинках хліб пекли один раз на тиждень, і черствий хліб треба було якось використати. Так і з'явився цей салат з овочів, зелені та хліба.
Його основні інгредієнти – шматочки розмоченого у воді з оцтом, а потім віджатого черствого хліба, помідори, оливкова олія, сіль, чорний перець, часто додаються також цибуля, зазвичай червона, оливки, базилік.
Для салату:
Для заправки:
Замочіть родзинки у винному оцті з гарячою водою: 1 ложка оцту на дві ложки води. Баклажани треба буде порізати й запекти. Далі великими шматками поріжте помідори, потім покладіть до них запечені в духовці та порізані баклажани.
Наступний крок – додайте листя базиліка, сухарики, родзинки, сир, кедрові горіхи, каперси, оливки та перемішайте. Заправте салат і знову перемішайте. Останній крок в приготуванні салату "Панцанела" за рецептом Осадчої, додайте улюблені спеції та знову перемішайте.
Порада від Інформатора: дайте салату настоятися 15 хвилин.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.