ТОПТЕМА:

Улюблена осіння страва Катерини Осадчої

Панцанела - це тосканський овочевий салат, але телеведуча готує його варіацію

Рецепт, їжа, харчування, продукти, корисні поради, лайфхак
Осадча розповіла, що попробувала цей салат у подруги, й він їй дуже сподобався

Рецепт італійського салату від популярної української журналістки сподобається всім прихильникам кухні Середземномор'я. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду!

12 вересня народилась українська модель і телеведуча Катерина Осадча.

Катерина Олександрівна Осадча
Популярність Осадчій принесла культова програма про українських селебриті "Світське життя" на телеканалі "1+1", яку вона вела.

Відома медійниця обожнює італійський салат "Панцанела", якого існує кілька варіантів. Катерина готує його на український манір, за рецептом друзів. 

Загалом "Панцанела" - це салат з овочів та хліба родом з провінції Тоскана. Салат був звичною стравою італійських селян. Зазвичай у сільських будинках хліб пекли один раз на тиждень, і черствий хліб треба було якось використати. Так і з'явився цей салат з овочів, зелені та хліба.

Його основні інгредієнти – шматочки розмоченого у воді з оцтом, а потім віджатого черствого хліба, помідори, оливкова олія, сіль, чорний перець, часто додаються також цибуля, зазвичай червона, оливки, базилік.

Салат "Панцанела" з баклажанами 

Вам знадобиться:

Для салату: 

  • Родзинки - 2 столові ложки.
  • Баклажани  - 2 штуки.
  • Листя базиліка - пучок.
  • Томати - 3-4 штуки.
  • Оливки - склянка.
  • Каперси - 1 столова ложка.
  • Кедрові горіхи - 3 столові ложки.
  • Сир фета -  200 г.
  • Сухарики - для подачі.
  • Спеції - до смаку.

Для заправки: 

  • Часник - 2 зубчики часнику (дрібно порізати).
  • Білий винний оцет - 2 столові ложки.
  • Оливкова олія - 6 ложок.
Салат готується доволі просто, робіть все за інструкцією.
Салат готується доволі легко, просто робіть все за інструкцією.

Як готувати: 

Замочіть родзинки у винному оцті з гарячою водою: 1 ложка оцту на дві ложки води. Баклажани треба буде порізати й запекти. Далі великими шматками поріжте помідори, потім покладіть до них запечені в духовці та порізані баклажани.

Наступний крок – додайте листя базиліка, сухарики, родзинки, сир, кедрові горіхи, каперси, оливки та перемішайте. Заправте салат і знову перемішайте. Останній крок в приготуванні салату "Панцанела" за рецептом Осадчої, додайте улюблені спеції та знову перемішайте.

Порада від Інформатора: дайте салату настоятися 15 хвилин.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Katya Osadcha (@kosadcha)

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube