Салат Капрезе від Євгена Клопотенка, свинина з розмарином на коньяку та десерт
Рецепти страв з персиками на будь-який смак - сподобаються всім прихильникам пікантних кулінарних рішень. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. Ніжні, солодкі, соковиті. Складно знайти гурманів, байдужих до персиків. Сьогодні ми приготуємо три нескладні в збиранні страви з цього райського плоду.
Добре помийте персики, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Потім наріжте персики невеликими часточками. Гілочку базиліку помийте і відокремте листочки від стебел. Стебла базиліка можуть надати непотрібну гіркоту страві, їх не використовують.
Моцарелу поріжте кружальцями по 4-5 мм. На тарілку викладіть по колу часточки персика та слайси моцарели, чергуючи їх між собою. Додайте на тарілку листочки базиліка та полийте салат однією чайною ложкою бальзамічного оцту. Потім полийте столовою ложкою оливкової олії, посоліть і поперчіть до смаку. Смачного!
У великій сковорідці, на сильному вогні, розігрійте половину вершкового масла. М’ясо посоліть з обох боків, й коли масло почне потріскувати, викладіть у розігріту пательню.
Смажте свинину з обох боків, доки м’ясо гарно підрум’яниться. Потім перекладіть на чисту тарілку, а у сковорідку викладіть решту масла, розмарин, мед та часточки персиків. Обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, доки персики не почнуть м’якнути.
Полийте персики медовухою чи коньяком й одразу ж підпаліть й дозвольте алкоголю самостійно вигоріти. Коли вогонь згасне, поверніть м’ясо у сковорідку, разом з соком, що стік на тарілку, розкладаючи шматочки свинини поміж персиків. Прогрійте все разом, поливаючи м’ясо соусом, що утворився на дні сковорідки.
Зніміть з вогню, приправте свинину чорним, свіжозмеленим перцем та прикрасьте все свіжими голочками розмарину. Подавайте одразу ж!
Цей легкий персиковий коблер готується шляхом викладення карамелізованих фруктів на листкове тісто та накривання пісочним тістом. А отже, розморозьте листкове тісто та викладіть його на пергамент, змащений вершковим маслом, на деко. Змастіть тісто маслом поверх - це надасть пирогу горіхових ноток.
Карамелізуйте часточки персиків з цукром та лимонним соком на сковороді. Викладіть часточки персиків поверх листкового тіста, накрийте ще одним шаром тіста, цього разу пісочного. На крайній випадок, підійдуть також заморожені чи консервовані фрукти, їх не треба карамелізувати.
Випікайте в розігрітій духовці за температури 180 С протягом 40-60 хвилин. Подавайте пиріг гарячим чи кімнатної температури, бажано в той же день, що й спекли.
Порада від Інформатора: ви можете замінити звичайне листкове тісто в цьому рецепті - хрустким сметанним печивом, яке можна покришити на деко.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.