Три страви з персиками: м'ясо, салат і пиріг-коблер

Салат Капрезе від Євгена Клопотенка, свинина з розмарином на коньяку та десерт

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Рецепти страв з персиками на будь-який смак

Рецепти страв з персиками на будь-який смак - сподобаються всім прихильникам пікантних кулінарних рішень. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. Ніжні, солодкі, соковиті. Складно знайти гурманів, байдужих до персиків. Сьогодні ми приготуємо три нескладні в збиранні страви з цього райського плоду. 

Персики та моцарела: салат "Капрезе" від Євгена Клопотенка

Вам знадобиться:

  • Персики - 2-3 штуки.
  • Моцарела - 200 г.
  • Базилік - 1 гілочка.
  • Бальзамічний оцет - 1 чайна ложка.
  • Оливкова олія - 1 столова ложка. 
  • Сіль, перець - до смаку. 
Цей салат отримує першість за простотою приготуваняя!
Цей салат отримує першість за простотою приготування.

Як готувати:

Добре помийте персики, розріжте навпіл і видаліть кісточку. Потім наріжте персики невеликими часточками. Гілочку базиліку помийте і відокремте листочки від стебел. Стебла базиліка можуть надати непотрібну гіркоту страві, їх не використовують.

Моцарелу поріжте кружальцями по 4-5 мм. На тарілку викладіть по колу часточки персика та слайси моцарели, чергуючи їх між собою. Додайте на тарілку листочки базиліка та полийте салат однією чайною ложкою бальзамічного оцту. Потім полийте столовою ложкою оливкової олії, посоліть і поперчіть до смаку. Смачного!

Свинина з розмарином і персиками на коньяку

Вам знадобиться:

  • Жирна свинина - 800 г.
  • Персики - 3 штуки. 
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Розмарин (голочки) - 2 гілочки.
  • Мед - ½ чайної ложки. 
  • Коньяк або медовуха - 80 мл. 
  • Чорний перець - до смаку.
  • Сіль - до смаку.
Джерело фото - picantecooking.com.
Свинина з персиками й розмарином на пательні. Джерело фото - picantecooking.com.

 Як готувати: 

У великій сковорідці, на сильному вогні, розігрійте половину вершкового масла. М’ясо посоліть з обох боків, й коли масло почне потріскувати, викладіть у розігріту пательню.

Смажте свинину з обох боків, доки м’ясо гарно підрум’яниться. Потім перекладіть на чисту тарілку, а у сковорідку викладіть решту масла, розмарин, мед та часточки персиків. Обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, доки персики не почнуть м’якнути.

Полийте персики медовухою чи коньяком й одразу ж підпаліть й дозвольте алкоголю самостійно вигоріти. Коли вогонь згасне, поверніть м’ясо у сковорідку, разом з соком, що стік на тарілку, розкладаючи шматочки свинини поміж персиків. Прогрійте все разом, поливаючи м’ясо соусом, що утворився на дні сковорідки.

Зніміть з вогню, приправте свинину чорним, свіжозмеленим перцем та прикрасьте все свіжими голочками розмарину. Подавайте одразу ж!

Персиковий коблер

Вам знадобиться:

  • Листкове тісто - 150 г.
  • Пісочне тісто - 150 г.
  • Персики - 2 штуки.
  • Коричневий цукор - пів склянки.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Лимон (сік) - половинка. 
  • Морозиво ванільно-вершкове - для подачі.
Три страви з персиками: м'ясо, салат і пудинг 3
Подавайте цей легкий персиковий коблер з морозивом!

Як готувати: 

Цей легкий персиковий коблер готується шляхом викладення карамелізованих фруктів на листкове тісто та накривання пісочним тістом. А отже, розморозьте листкове тісто та викладіть його на пергамент, змащений вершковим маслом, на деко. Змастіть тісто маслом поверх - це надасть пирогу горіхових ноток.

Карамелізуйте часточки персиків з цукром та лимонним соком на сковороді. Викладіть часточки персиків поверх листкового тіста, накрийте ще одним шаром тіста, цього разу пісочного. На крайній випадок, підійдуть також заморожені чи консервовані фрукти, їх не треба карамелізувати. 

Випікайте в розігрітій духовці за температури 180 С протягом 40-60 хвилин. Подавайте пиріг гарячим чи кімнатної температури, бажано в той же день, що й спекли.

Порада від Інформатора: ви можете замінити звичайне листкове тісто в цьому рецепті - хрустким сметанним печивом, яке можна покришити на деко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube