Класичною лазаньєю зараз рідко кого здивуєш. А як щодо фісташкової?
В Італії є давня традиція – недільні сімейні обіди. Найпопулярніша і найбажаніша недільна страва жителів країни — лазанья. Але класичною лазаньєю зараз рідко кого здивуєш. А як щодо фісташкової?
Фісташкову лазанью вигадали на Сицилії — там є місто Бронте, де ростуть найсмачніші фісташки в країні, й навіть щороку проводять фестиваль фісташок.
Сьогодні Інформатор розповість вам простий рецепт смачнющої фісташкової лазаньї.
Звичайно ж, простіше купити готові листи лазаньї в магазині, але якщо ви хочете приготувати їх вдома, пропонуємо простий спосіб приготування бази.
Інгредієнти для бази
Висипте борошно в посудину, додайте до неї 3 яйця і почніть розмішувати вилкою.
Коли суміш почне бути схожою на тісто, продовжуйте місити його руками, поки воно не стане еластичним, але ще не гладким. Накрийте кришкою та залиште на 15-20 хвилин.
Помісіть ще тісто до гладкості, а потім загорніть його в кухонну плівку та залиште «відпочивати» при кімнатній температурі на годину.
Через годину розкотайте тісто качалкою до товщини в 1 мм й наріжте квадратиками або прямокутниками.
Інгредієнти для фісташкової лазаньї
Порада від Інформатора: якщо ви не хочете використовувати фарш, можете замінити його на копченого лосося – вийде божественно!
Дуже смачно вийде й без будь-якого м'яса чи риби – це вегетаріанська фісташкова лазанья.
Приготування
Висипте очищені фісташки у блендер. Додайте оливкову олію. Змішуйте близько хвилини.Тим часом у каструлю налийте молоко, доведіть до кипіння.
В іншій каструлі розтопіть на вогні вершкове масло. Коли воно розтопиться, додайте борошна й добре перемішайте. В отриману суміш додайте гаряче молоко. Безперервно перемішуйте до загустіння.
У вас вийшов соус бешамель. Тепер додайте до нього подрібнені фісташки та добре перемішайте — вийде фісташковий бешамель.
Тим часом обсмажте зубчик часнику з улюбленими приправами або зеленню на оливковій олії. У цю ароматну олію висипте фарш та обсмажте його до рум'яності. Після цього вилийте у фарш вино та тушкуйте, доки вино не випарується.
Посоліть і поперчіть фарш. Часник слід викинути — він вже віддав свій аромат й більше не потрібний. Підсмажте без олії трохи фісташок – вони знадобляться для декору.
Примітка: якщо ви готуєте лазанью з копченим лососем, то його обсмажувати й тушкувати у вині не потрібно! А для декору можна використати креветки.
Тепер слід викласти у форму трохи бешамелю, на нього —листи для лазаньї, на них — знову фісташковий бешамель, а зверху — фарш.
Накрити листами для лазаньї, зверху — фісташковий бешамель та фарш. І так у 5 шарів.
Останнім шаром має бути бешамель без фаршу, можна посипати його тертим пармезаном або грана й посипати смаженими фісташками.
Випікати 30 хвилин в духовці, яка розігріта до 190 градусів.
Порада від Інформатора: лазанью можна заморожувати. Розморожують її за 2-3 години перед тим, як розігріти.
Смачного!
Підписуйтесь на наш Телеграм канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.