Рецепти: салат з тунцем і авокадо, кунжутна паста тахіні, печиво з вівсянкою й бананом
Рецепти салату, печива й тахіні сподобаються всім прихильникам фітнесу. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
18 червня народилась українська акторка Ксенія Мішина. Вона тримає прекрасну фізичну форму, багато займається спортом, та в Instagram зізнається, що він став її ідолом. При цьому меню в акторки - доволі дієтичне.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Наріжте овочі та зелень. Додайте до них консервований тунець у власному соку.
Підготуйте заправку. Візьміть коктейльні помідори або чері, додайте невелику кількість авокадо та перебийте блендером. Додайте оливкову олію й сіль. Заправте салат і нехай смакує!
"Я з Туреччини привезла таку класну корисну штуку - це свіжий перероблений кунжут. У них там за допомогою спеціальних машин це роблять. І я хочу вам розповідати про корисні властивості кунжуту і навіщо його треба постійно їсти", - якось написала Мішина в своїму Instagram.
На сухій і добре розігрітій сковороді потрібно обсмажити кунжут до золотистого кольору і дати йому охолонути.
Пересипте насіння в чашу блендера та на максимальній швидкості подрібніть до однорідного стану. На стінках чаші має з'явитися олія, яку виділяє насіння.
Щоб у домашніх умовах отримати тягучу пасту, можна додати 1 столову ложку оливкової олії.
Порада від Інформатора: коли насіння кунжуту подрібнюють на професійному устаткуванні, воно виділяє багато власної олії і дає хорошу консистенцію. Оскільки побутові блендери не настільки потужні, зазвичай додають ще й оливкову олію.
Розімніть вилкою банани, додайте вівсяні пластівці та кунжут і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Мокрими руками сформуйте печиво та викладіть на пергамент.
Випікайте у духовці 15-20 хвилин при 200 градусах.
Порада від Інформатора: за бажанням можна додати родзинки або волоські горіхи з медом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.