Готувати цю страву можна тільки щосереди
Рецепт незвичайного супу сподобається усім прихильникам страв з метафоричною назвою. За легендою цей суп потрібно готувати один раз на тиждень тільки по середах і годувати ним дітей, щоб вони гарно вчилися, були посидючими, розважливими та розумними. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Обсмажте м'ясо, порізане невеличкими шматками, на рослинній олії. Впродовж години варіть яловичину в каструлі з водою. Зберіть накіп, який утвориться.
Далі наріжте на кубики гарбуз, моркву й цибулю - на часточки, так само - картоплю, все вкиньте в каструлю до м'яса. Одразу додайте мак, посоліть і поперчіть та варіть, аж поки кабак не розвариться.
Існує й інший спосіб приготування "мудрого" супу, за яким перш ніж варити овочі, зокрема цибулю та моркву, дрібно порізані та натерті, їх варто також обсмажити разом з м'ясом на олії, помішуючи впродовж 15 хвилин.
Потім ця присолена до смаку овочево-м'ясна суміш вариться на малому вогні протягом години, після чого до неї додається тертий гарбуз, духмяний перець та мак, а також картопля. Все це вариться ще 40 хвилин. І все, суп готовий, смачного!
Порада від Інформатора: за першим рецептом час варіння м'яса та овочей співпадає, тому кидати їх можна майже одночасно. Овочі мають вийти майже пюреподібними. Яловичину вибирайте не жирну. Можна взяти телятину, із нею суп приготується швидше. Подавайте суп із зеленню й кисляком. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.