Суп чихіртма: грузинська страва з цікавою заправкою

Чихіртма складається з мінімуму інгредієнтів

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Подавайте страву гарячою з часточками лимона

14 листопада відзначають Всесвітній день курки. Тому приготуємо чихіртму. Це страва грузинської кухні: густий курячий суп з двома заправками – яєчною та борошняною. Рецепт курячої чихіртми сподобається всім, хто любить перші страви з куркою та яйцем. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Чихіртма

Вам знадобиться: 

  • Курячі стегенця – 3 штуки.
  • Цибуля – 2 штуки.
  • Вершкове масло – 50 г. 
  • Борошно – 2 столові ложки.
  • Винний оцет – 2 столові ложки.
  • Яйця – 3 штуки. 
  • Спеції – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Часник – 2 зубчики.
Ця грузинська страва стане окрасою вашого столу і порадує рідних і близьких!
Ця грузинська страва стане окрасою вашого столу і порадує рідних і близьких!

Як готувати: 

З курки варимо бульйон на 2 л води. М'ясо відділяємо від кісток.

В каструлю додаємо масло, частину дрібно нарізаної курки, все обсмажуємо разом із цибулею.

Додаємо борошно, все перемішуємо і тримаємо на малому вогні протягом 3 хвилин. Вливаємо 1,5 л бульйону, доводимо до кипіння та всипаємо решту курки. Додаємо часник та спеції, перемішуємо.

Яйця збиваємо, додаємо винний оцет, виливаємо бульйон, що залишився – 0,5л. Вливаємо яєчну суміш в каструлю. Доводимо до кипіння і всипаємо зелень.

Порада від Інформатора: подавайте страву гарячою з часточками лимона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube