Пхалі бувають м'ясні, рибні чи овочеві, та найчастіше їх готують зі шпинату, моркви й буряка
Рецепти пхалі сподобаються всім шанувальникам грузинської кухні! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради.
21 серпня народилась культова грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка всіляко підтримує українців у боротьбі проти російських окупантів. Ніно любить грузинську кухню, тому з цієї нагоди приготуємо пхалі - популярну грузинську закуску, рецептів якої існує безліч. Втім є три основні, так би мовити, традиційні.
Рецептура пхалі заснована на принципі варіативності, тобто начинка у пхалі може бути різною, незмінною залишається лише основа з горіхів, спецій і винного оцету. Так, ви можете приготувати цю закуску з тих продуктів, які найбільше любите, або які є під рукою. Поїхали!
Помийте шпинат та обдайте окропом. Перебийте листя шпинату з волоським горіхом в блендері. Викладіть суміш в піалу, а в блендер додайте по половинці білої ти синьої цибулі, часник, кінзу, петрушку, кріп. Перебийте, додайте спеції та сік лимона й викладіть в піалу до горіхово-шпинатної маси. Виліпіть з маси кульки та прикрасьте зернятами граната. Смачного!
Порада від Інформатора: для цього рецепту особливо важливо, щоб горіх був свіжим, без вологи і плісняви.
Відваріть буряк та капусту до готовності й пропустіть через м'ясорубку. Відтисніть буряковий сік. Подрібніть в блендері горіхи та часник, а також кінзу. Змішайте подрібнену зелень, горіхи та часник з буряком і капустою. Все добре перемішайте, додайте спеції, посоліть. Знову все перемішайте та зліпіть з однорідної маси кульки розміром з невеличке яблуко. Прикрасьте вашу страву горішками та зеленню кінзи. Пхалі - готові!
Порада від Інформатора: щоб пхалі не були надто сухими, перед формуванням кульок додайте до овочевої маси трохи бурякового соку. Ще один лайфхак для бурякового пхалі - замаринуйте попередньо цибулю в винному оцеті.
В блендер додайте волоський горіх, паприку, часник, відварену моркву, хмелі-сунелі, винний оцет, сіль і оливкову олію. Все перебийте до однорідності та з отриманої маси зліпіть пхалі. Подавайте, прикрасивши гранатом чи горіхами.
Порада від Інформатора: якщо ви хочете більш однорідну текстуру - подрібнюйте горіхи в блендері окремо від інших інгредієнтів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.