Улюблена страва Роберта Дауні-молодшого

Рецепт сирно-м'ясних фрикадельок сподобається усім шанувальникам бекону

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Якщо любите сирний кляр - зберігайте цей рецепт

Рецепт сирно-м'ясних фрикадельок сподобається усім любителям бекону, присмаченого сиром. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачний рецепт. 

4 квітня народився кіноактор Роберт Дауні-молодший, який полюбляє сирні фрикадельки. Зірка "Месників" та "Залізної людини" на запитання про свою улюблену їжу відповів чесно, що обожнює не надто здорову їжу, зокрема, чизбургери з беконом і горою сиру, а також піцу "карбонара". Втім, є у зірки й трохи більш здорові уподобання – наприклад, фрикадельки з яловичини з сиром. Саме їх ми сьогодні й приготуємо. 

Роберт Джон Дауні-молодший.
Володар премій "Оскар", "Золотий глобус" і BAFTA - актор, продюсер і музикант Роберт Джон Дауні-молодший.

Вам знадобиться:

Для фрикадельок:

  • Фарш з яловичини - 700 г.
  • Хлібні крихти - 100 г.
  • Пармезан - 60 г.
  • Петрушка - півпучка.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Яйця - 1 штука.
  • Чилі - ½ чайної ложки.
  • Сіль, чорний перець - до смаку.

Для соусу:

  • Оливкова олія - 50 мл.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Орегано - 2 столові ложки.
  • Томати консервовані - 800 г.
  • Сіль, чорний перець - до смаку. 

Для сирної скоринки:

  • Моцарелла - 70 г.
  • Пармезан - 100 г.
  • Базилік (для прикраси) - 1 гілочка.
Ця страва сподобається всім любителям м'яса та сирів!
Ця страва сподобається всім любителям м'яса та сирів!

Як готувати:

Натріть сири: пармезан для фаршу, а також для сирної скоринки на дрібній тертці, наріжте моцарелу дрібними кубиками.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Поки вона розігрівається, приготуйте соус: дрібно поріжте часник або пропустіть через прес. У великій сковороді на малому вогні розігрійте рослинну олію. Додайте часник і орегано і смажте, постійно помішуючи, щоб не пригоріли, доки вони не виявлять свій аромат. Додайте помідори, сіль і перець. Гасіть на дуже малому вогні, поки готуєте фрикадельки.

У глибокій мисці змішайте фарш, хлібні крихти, пармезан, петрушку, часник, яйце і чилі, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте, потім сформуйте 15 фрикадельок, кожну близько п'яти сантиметрів у діаметрі.

Рівномірним шаром викладіть фрикадельки у велику форму для запікання з антипригарним покриттям. Готуйте в духовці 20 хвилин, потім додайте соус і посипте тертими сирами. Не забудьте залишити близько 1 столової ложки пармезану для прикраси. Запікайте ще 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а фрикадельки не приготуються усередині. 

Порада від Інформатора: прикрасьте пармезаном, що залишився, й листочками базиліка і подавайте.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube