Рецепт сирно-м'ясних фрикадельок сподобається усім шанувальникам бекону
Рецепт сирно-м'ясних фрикадельок сподобається усім любителям бекону, присмаченого сиром. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачний рецепт.
4 квітня народився кіноактор Роберт Дауні-молодший, який полюбляє сирні фрикадельки. Зірка "Месників" та "Залізної людини" на запитання про свою улюблену їжу відповів чесно, що обожнює не надто здорову їжу, зокрема, чизбургери з беконом і горою сиру, а також піцу "карбонара". Втім, є у зірки й трохи більш здорові уподобання – наприклад, фрикадельки з яловичини з сиром. Саме їх ми сьогодні й приготуємо.
Для фрикадельок:
Для соусу:
Для сирної скоринки:
Натріть сири: пармезан для фаршу, а також для сирної скоринки на дрібній тертці, наріжте моцарелу дрібними кубиками.
Розігрійте духовку до 190 градусів. Поки вона розігрівається, приготуйте соус: дрібно поріжте часник або пропустіть через прес. У великій сковороді на малому вогні розігрійте рослинну олію. Додайте часник і орегано і смажте, постійно помішуючи, щоб не пригоріли, доки вони не виявлять свій аромат. Додайте помідори, сіль і перець. Гасіть на дуже малому вогні, поки готуєте фрикадельки.
У глибокій мисці змішайте фарш, хлібні крихти, пармезан, петрушку, часник, яйце і чилі, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте, потім сформуйте 15 фрикадельок, кожну близько п'яти сантиметрів у діаметрі.
Рівномірним шаром викладіть фрикадельки у велику форму для запікання з антипригарним покриттям. Готуйте в духовці 20 хвилин, потім додайте соус і посипте тертими сирами. Не забудьте залишити близько 1 столової ложки пармезану для прикраси. Запікайте ще 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а фрикадельки не приготуються усередині.
Порада від Інформатора: прикрасьте пармезаном, що залишився, й листочками базиліка і подавайте.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.