Ось вам чудовий рецепт дерунів або тертюхів з гарбуза
Рецепт українських гарбузяників сподобається всім прихильникам автентичних кухонь. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Не знаєте, що приготувати з гарбуза. Ось вам чудовий рецепт дерунів або тертюхів з гарбуза. Робляться вони швидко й легко, тож руки на кухню - радувати близьких та рідних!
Гарбуз промийте, почистіть і наріжте на шматки. Далі натріть гарбуз на тертушку. Далі до тертого гарбуза вбийте яйця. Додайте сіль, перець, трави, все перемішайте. На цьому етапі також можна додати терте чи подрібнене гарбузове насіння.
Далі додайте борошно. Поступово вмішайте його до яєць. Далі на розігріту сковороду з олією викладіть великою ложкою "котлетки" з гарбуза. Смажте з кожної сторони по кілька хвилин.
Перевертайте, спостерігайте, аби не спалити страву й вчасно визначити час приготування. В духовці страва виходить дієтичнішою та швидше готується. Для цього їй знадобиться 40-45 хвилин. Смачного!
Порада від Інформатора: гарбуз тріть на великій тертушці, як для буряків чи моркви. Борошно в рецепті можна замінити манкою. Якщо маса при смаженні чи випіканні надто рідка - додайте ще борошна та перемішайте. Подавайте з часником, сметаною та зеленню.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.