Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.
Рецепт пористих рисових млинців сподобається усім, хто віддає перевагу стравам без глютену. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Рисові млинці з яйцем та чилі натхненні рецептом з Нігерії, де їх готують з ферментованого рису. Вони відомі своєю дірчастою, схожою на губку текстурою, здатною вібрати будь-який соус.
Не соромтеся експериментувати з начинками: до них смакують вершкове масло з медом, також їх можна подавати просто з супом чи рагу. Тож руки на кухню, дивувати рідних та близьких!
Для начинки:
Покладіть коричневий рис у миску, залийте холодною водою і залиште замочуватися щонайменше на дві години, а в ідеалі - на ніч.
Злийте воду з рису, покладіть його в блендер з 250 мл води кімнатної температури, додайте всі інші інгредієнти для млинців і збивайте протягом трьох хвилин, щоб вийшло кремоподібне, злегка зернисте тісто. Накрийте і залиште відпочивати і загусати принаймні на годину.
Поставте антипригарну сковороду з кришкою на середній вогонь. Перемішайте тісто, потім викладіть 50 г на середину сковороди і розкачайте його, поки воно не стане 15-16 см у діаметрі. Розбийте в центр млинця яйце, накрийте сковороду кришкою і готуйте хвилину-півтори, доки білок не схопиться, а краї млинця не почнуть легко відриватися від сковороди. Лопаткою перекладіть млинець на тарілку яєчним боком догори, потім повторіть процедуру з іншим тістом і трьома яйцями, що залишилися.
З тіста, що залишилося, приготуйте чотири млинці, смажте кожен по 45 секунд, доки він не прожариться, потім переверніть і смажте 20 секунд з іншого боку.
Порада від Інформатора: для подачі розкладіть чотири яєчні млинці на чотири тарілки, полийте олією, притрусіть чилі, медом і вичавленим лаймом, посипте зверху коріандром і подавайте до столу. Або змастіть млинці маслом та медом. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.