Рецепт на Масляну: нігерійські рисові млинці з яйцем
Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.
Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.
Рецепт пористих рисових млинців сподобається усім, хто віддає перевагу стравам без глютену. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Рисові млинці з яйцем та чилі натхненні рецептом з Нігерії, де їх готують з ферментованого рису. Вони відомі своєю дірчастою, схожою на губку текстурою, здатною вібрати будь-який соус.
Не соромтеся експериментувати з начинками: до них смакують вершкове масло з медом, також їх можна подавати просто з супом чи рагу. Тож руки на кухню, дивувати рідних та близьких!
Вам знадобиться:
- Коричневий рис - 200 г.
- Рис басматі - 75 г.
- Сухі дріжджі - 3-4 г.
- Цукрова пудра - 1 столова ложка.
- Сіль - пів чайної ложки.
- Розпушувач - пів чайної ложки.
Для начинки:
- Яйця - 4 штуки.
- Сіль - щіпка.
- Олія - 2 столові ложки.
- Чилі - до смаку.
- Рідкий мед - 3 столові ложки.
- Лайм - штука.
- Коріандр - до смаку.
- Вершкове масло - чайна ложка.
Як готувати:
Покладіть коричневий рис у миску, залийте холодною водою і залиште замочуватися щонайменше на дві години, а в ідеалі - на ніч.
Злийте воду з рису, покладіть його в блендер з 250 мл води кімнатної температури, додайте всі інші інгредієнти для млинців і збивайте протягом трьох хвилин, щоб вийшло кремоподібне, злегка зернисте тісто. Накрийте і залиште відпочивати і загусати принаймні на годину.
Поставте антипригарну сковороду з кришкою на середній вогонь. Перемішайте тісто, потім викладіть 50 г на середину сковороди і розкачайте його, поки воно не стане 15-16 см у діаметрі. Розбийте в центр млинця яйце, накрийте сковороду кришкою і готуйте хвилину-півтори, доки білок не схопиться, а краї млинця не почнуть легко відриватися від сковороди. Лопаткою перекладіть млинець на тарілку яєчним боком догори, потім повторіть процедуру з іншим тістом і трьома яйцями, що залишилися.
З тіста, що залишилося, приготуйте чотири млинці, смажте кожен по 45 секунд, доки він не прожариться, потім переверніть і смажте 20 секунд з іншого боку.
Порада від Інформатора: для подачі розкладіть чотири яєчні млинці на чотири тарілки, полийте олією, притрусіть чилі, медом і вичавленим лаймом, посипте зверху коріандром і подавайте до столу. Або змастіть млинці маслом та медом. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.