Рецепт на Масляну: нігерійські рисові млинці з яйцем

Читать на русском

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Читать на русском
Рецепт, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради
Кулінарна традиція Масляної незмінна - і це млинці: цього разу - з яйцем та чилі.

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків.

Рецепт пористих рисових млинців сподобається усім, хто віддає перевагу стравам без глютену. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

Рисові млинці з яйцем та чилі натхненні рецептом з Нігерії, де їх готують з ферментованого рису. Вони відомі своєю дірчастою, схожою на губку текстурою, здатною вібрати будь-який соус.

Не соромтеся експериментувати з начинками: до них смакують вершкове масло з медом, також їх можна подавати просто з супом чи рагу. Тож руки на кухню, дивувати рідних та близьких!

Вам знадобиться:

  • Коричневий рис - 200 г.
  • Рис басматі - 75 г.
  • Сухі дріжджі - 3-4 г.
  • Цукрова пудра - 1 столова ложка.
  • Сіль - пів чайної ложки.
  • Розпушувач - пів чайної ложки.

Для начинки:

  • Яйця - 4 штуки.
  • Сіль - щіпка.
  • Олія - 2 столові ложки.
  • Чилі - до смаку.
  • Рідкий мед - 3 столові ложки.
  • Лайм - штука.
  • Коріандр - до смаку.
  • Вершкове масло - чайна ложка. 
Такі млинці стануть чудовим доповненням до гарніру чи основної страви!
Такі млинці стануть чудовим доповненням до гарніру чи основної страви!

Як готувати: 

Покладіть коричневий рис у миску, залийте холодною водою і залиште замочуватися щонайменше на дві години, а в ідеалі - на ніч.

Злийте воду з рису, покладіть його в блендер з 250 мл води кімнатної температури, додайте всі інші інгредієнти для млинців і збивайте протягом трьох хвилин, щоб вийшло кремоподібне, злегка зернисте тісто. Накрийте і залиште відпочивати і загусати принаймні на годину. 

Поставте антипригарну сковороду з кришкою на середній вогонь. Перемішайте тісто, потім викладіть 50 г на середину сковороди і розкачайте його, поки воно не стане 15-16 см у діаметрі. Розбийте в центр млинця яйце, накрийте сковороду кришкою і готуйте хвилину-півтори, доки білок не схопиться, а краї млинця не почнуть легко відриватися від сковороди. Лопаткою перекладіть млинець на тарілку яєчним боком догори, потім повторіть процедуру з іншим тістом і трьома яйцями, що залишилися.

З тіста, що залишилося, приготуйте чотири млинці, смажте кожен по 45 секунд, доки він не прожариться, потім переверніть і смажте 20 секунд з іншого боку.

Порада від Інформатора: для подачі розкладіть чотири яєчні млинці на чотири тарілки, полийте олією, притрусіть чилі, медом і вичавленим лаймом, посипте зверху коріандром і подавайте до столу. Або змастіть млинці маслом та медом. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.