Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків
Рецепт млинців кремпогау сподобається усім прихильникам оладок. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор припас для вас смачну пораду!
Кремпогау - це валлійські млинці, які мають дивовижну текстуру, схожу на щось середнє між млинцями та американськими оладками. У Великій Британії їх смакують з хурмою, грушевим чи ягідним компотом.
Для компоту з хурмою:
Збийте тепле молоко, цукор і дріжджі в невеликій мисці, потім відставте на 10 хвилин до утворення піни.
У великій мисці змішайте борошно, соду і восьму частину чайної ложки солі. Додайте молочну суміш, яйця, оцет і розтоплене вершкове масло, щоб вийшло однорідне тісто, і залиште його на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте компот. Покладіть хурму, цукор та імбир у невелику каструлю, додайте три столові ложки холодної води та доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь до середнього і варіть, періодично помішуючи, 15 хвилин, поки фрукти не стануть м'якими і майже вся вода не випарується (якщо потрібно трохи більше часу, додайте ще трохи води). Зніміть з вогню, додайте лимонний сік і відставте вбік.
Щоб приготувати млинці, поставте велику антипригарну сковороду (або дві, якщо потрібно) на середній вогонь. Розтопіть половину чайної ложки вершкового масла по всій сковороді, а потім влийте тісто, щоб вийшло два млинці шириною 10 см.
Залиште смажитися на півтори хвилинки, поки вони не стануть золотисто-коричневими знизу і трохи пухкими зверху, потім переверніть і смажте ще 30-45 секунд з іншого боку. Перекладіть на тарілку і повторіть з рештою тіста.
Порада від Інформатора: подавайте кремпогау з хорошим медом і солоним маслом, стиглою хурмою й компотом чи з великою ложкою вершкового крему.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.