Рецепт на Масляну: британські содові млинці кремпогау

Готуємо млинці за незвичними рецептами, розсуваючи межі власних кулінарних смаків

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Кулінарна традиція Масляної незмінна - і це млинці: цього разу - з хурмою

Рецепт млинців кремпогау сподобається усім прихильникам оладок. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор припас для вас смачну пораду!

Кремпогау - це валлійські млинці, які мають дивовижну текстуру, схожу на щось середнє між млинцями та американськими оладками. У Великій Британії їх смакують з хурмою, грушевим чи ягідним компотом.  

Вам знадобиться:

  • Молоко - 200 мл. 
  • Цукрова пудра - півтори столових ложки.
  • Сухі дріжджі - пів чайної ложки.
  • Борошно - 200 г.
  • Сода - пів чайної ложки. 
  • Сіль - дрібка.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Яблучний оцет або білий винний оцет - 1 столова ложка. 
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Вершковий крем (для подачі) - 150 г.
  • Хурма - штука.

Для компоту з хурмою:

  • Хурма (стигла, очищена) - 2 штуки. 
  • Цукрова пудра - 75 г.
  • Імбир (мелений) - ⅛  чайної ложки.
  • Лимон - половинка.
Кремпогау подають зі стиглою хурмою чи компотом з хурми!
Кремпогау подають зі стиглою хурмою чи компотом з хурми!

Як готувати: 

Збийте тепле молоко, цукор і дріжджі в невеликій мисці, потім відставте на 10 хвилин до утворення піни.

У великій мисці змішайте борошно, соду і восьму частину чайної ложки солі. Додайте молочну суміш, яйця, оцет і розтоплене вершкове масло, щоб вийшло однорідне тісто, і залиште його на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте компот. Покладіть хурму, цукор та імбир у невелику каструлю, додайте три столові ложки холодної води та доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь до середнього і варіть, періодично помішуючи, 15 хвилин, поки фрукти не стануть м'якими і майже вся вода не випарується (якщо потрібно трохи більше часу, додайте ще трохи води). Зніміть з вогню, додайте лимонний сік і відставте вбік.

Щоб приготувати млинці, поставте велику антипригарну сковороду (або дві, якщо потрібно) на середній вогонь. Розтопіть половину чайної ложки вершкового масла по всій сковороді, а потім влийте тісто, щоб вийшло два млинці шириною 10 см.

Залиште смажитися на півтори хвилинки, поки вони не стануть золотисто-коричневими знизу і трохи пухкими зверху, потім переверніть і смажте ще 30-45 секунд з іншого боку. Перекладіть на тарілку і повторіть з рештою тіста.

Порада від Інформатора: подавайте кремпогау з хорошим медом і солоним маслом, стиглою хурмою й компотом чи з великою ложкою вершкового крему.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube