Алкогольні та не дуже: рецепти освіжаючих коктейлів

Готуємо лімончелло, лимонад, морс та пунш

Рецепт, їжа, свято, продукти, Паска, Великдень, харчування, корисні поради, лайфхак
Пропонуємо приготувати напої, які порадують усіх членів сім'ї.

Рецепти освіжаючих напоїв до великоднього столу сподобаються усім членам родини. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має смачні поради!

Лимонад

Лимон - настільки ж універсальний за баром, як і на кухні. Від шкірки до соку - цей сонячний цитрус може прикрасити та збалансувати будь-які коктейлі.

Вам знадобиться:

  • Лимони - 10 штук.
  • Цукор - 800 г. 
  • Апельсини - 1 штука.
  • Грейпфрут - половинка. 
  • Вода - 1,5 л.
  • Лід для подачі. 

Як готувати: 

Вичавіть лимонний сік. Він є потужним інгредієнтом, але жовта зовнішня шкірка фрукта може бути не менш цінною, її ароматичні олії додають власного смаку. Щоб правильно витягти ці олії, переконайтеся, що використовуєте чистий цитрус, і добре скрутіть шкірку перед тим, як кинути її у сік.

Додайте до соку лимона газованої, несолоної мінеральної води без зайвих присмаків. Додайте до напою порізані скибочками апельсин і грейпфрут та цукор, дайте напою настоятись. Подавайте охолодженим. 

Порада від Інформатора: вичавіть лимонний сік для коктейлю чи лимонаду заздалегідь - за кілька годин до того, як вживати напій. Лимонний сік, який трохи постояв, може надати трохи приємнішого смаку, кажуть екперти. Але для того, щоб смак не був надто гірким, намагайтеся використовувати його того ж дня.

Димон - це дійсно інгредієнт, який не підлягає обговоренню за барною стійкою.
Димон - це дійсно інгредієнт, який не підлягає обговоренню за барною стійкою.

Лімончелло 

Вам знадобиться:

  • Горілка - 0,7 л.
  • Лимони з товстою шкіркою - 8 штук.
  • Цукор - 600 г.
  • Вода або "швепс" - 1 л.
  • М'ята, лайм - для подачі. 

Як готувати: 

Змішайте свіжовичавлений лимонний сік з горілкою, додайте цукор та "швепс" або мінеральну воду до смаку. Прикрасьте келих м'ятою та лаймом. 

Порада від Інформатора: ви можете використовувати половину лимонного і половину лаймового соку, апельсин і грейпфрут залиште для лимонаду.

 Морс

Вам знадобиться:

  • Журавлина - 400 г.
  • Цукор - 5 столових ложок.
  • Апельсин (сік та цедра) - 1 штука. 
  • Вода - 2 л.
  • Лід - 5 кубиків.

Як готувати: 

Помийте апельсин і зніміть з нього цедру. Залийте журавлину водою, додайте цедру апельсина і цукор. Видавіть апельсиновий сік, доведіть до кипіння та повного розчинення цукру. Гарячу суміш трохи розімніть товкачем, щоб посилити смак морсу.

Повністю охолодіть напій і дайте настоятися протягом кількох годин. Перед подачею процідіть морс. При подачі можна охолодити морс за допомогою кубиків льоду.

Порада від Інформатора: знімаючи шкірку з апельсина, намагайтеся не захопити білу частину шкірки, вона може надати гіркоти.

Лимон робить будь-який алкоголь більш приємним для вживання.
Цитрусові роблять будь-який алкоголь більш приємним для вживання.

Пунш

Вам знадобиться:

  • Яблучний сік - 3 л.
  • Апельсин - 1 штука.
  • Бадьян - 8-9 штук.
  • Палички кориці - 2 штуки.
  • Гвоздика - 10 шт.ук
  • Фенхель - 1/2 столової ложки.
  • Кардамон - 5-6 штук.
  • Чорний перець горошок - 1/2 чайної ложки.
  • Мед - до смаку.

Як готувати: 

Яблучний сік перелийте в каструлю з товстим дном. Наріжте апельсин кільцями, а потім кожне кружальце ще розріжте на 4 частини. Відправте шматочки апельсина в каструлю із соком. Додаємо туди ароматну немелену гвоздику і чорний перець горошком. Покладіть корицю, білий фенхель, цілий кардамон. Кардамон попередньо придавіть, щоб розкрити коробочки зерен.

Закрийте каструлю кришкою та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та відставте. Дайте напою охолонут й додайте мед за смаком. 

Порада від Інформатора: мед можна додавати відразу в каструлю або кожен келих окремо. Напій має легкий зігріваючий ефект.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна  тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube