Готуємо лімончелло, лимонад, морс та пунш
Рецепти освіжаючих напоїв до великоднього столу сподобаються усім членам родини. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має смачні поради!
Лимон - настільки ж універсальний за баром, як і на кухні. Від шкірки до соку - цей сонячний цитрус може прикрасити та збалансувати будь-які коктейлі.
Вичавіть лимонний сік. Він є потужним інгредієнтом, але жовта зовнішня шкірка фрукта може бути не менш цінною, її ароматичні олії додають власного смаку. Щоб правильно витягти ці олії, переконайтеся, що використовуєте чистий цитрус, і добре скрутіть шкірку перед тим, як кинути її у сік.
Додайте до соку лимона газованої, несолоної мінеральної води без зайвих присмаків. Додайте до напою порізані скибочками апельсин і грейпфрут та цукор, дайте напою настоятись. Подавайте охолодженим.
Порада від Інформатора: вичавіть лимонний сік для коктейлю чи лимонаду заздалегідь - за кілька годин до того, як вживати напій. Лимонний сік, який трохи постояв, може надати трохи приємнішого смаку, кажуть екперти. Але для того, щоб смак не був надто гірким, намагайтеся використовувати його того ж дня.
Змішайте свіжовичавлений лимонний сік з горілкою, додайте цукор та "швепс" або мінеральну воду до смаку. Прикрасьте келих м'ятою та лаймом.
Порада від Інформатора: ви можете використовувати половину лимонного і половину лаймового соку, апельсин і грейпфрут залиште для лимонаду.
Помийте апельсин і зніміть з нього цедру. Залийте журавлину водою, додайте цедру апельсина і цукор. Видавіть апельсиновий сік, доведіть до кипіння та повного розчинення цукру. Гарячу суміш трохи розімніть товкачем, щоб посилити смак морсу.
Повністю охолодіть напій і дайте настоятися протягом кількох годин. Перед подачею процідіть морс. При подачі можна охолодити морс за допомогою кубиків льоду.
Порада від Інформатора: знімаючи шкірку з апельсина, намагайтеся не захопити білу частину шкірки, вона може надати гіркоти.
Яблучний сік перелийте в каструлю з товстим дном. Наріжте апельсин кільцями, а потім кожне кружальце ще розріжте на 4 частини. Відправте шматочки апельсина в каструлю із соком. Додаємо туди ароматну немелену гвоздику і чорний перець горошком. Покладіть корицю, білий фенхель, цілий кардамон. Кардамон попередньо придавіть, щоб розкрити коробочки зерен.
Закрийте каструлю кришкою та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та відставте. Дайте напою охолонут й додайте мед за смаком.
Порада від Інформатора: мед можна додавати відразу в каструлю або кожен келих окремо. Напій має легкий зігріваючий ефект.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. Підписатися на канал у Viber можна тут.