За допомогою простого планування та підготовки батьки можуть спростити процес, який часто викликає розчарування напруженим ранком
Приготування смачної їжі - це мистецтво. А тим більше коли мова йде про шкільні обіди, які ви запаковуєте своїм дітлахам. Гречка з котлеткою щодня набридне навіть тим, хто полюбляє ці продукти, а на різноманіття в батьків не завжди знаходиться час. То як зробити так, аби ваша дитина їла те, що ви їй даєте з собою в якості обіду чи перекусу до школи. Насправді існують певні лайфхаки, які спростять цю задачу і водночас ваше життя, переконані експерти NYTimes. І діти будуть задоволені!
Почніть зі створення шпаргалки, розділеної на п’ять категорій шкільного обіду:
Заповніть ці категорії продуктами, які любить ваша дитина, і це стане вашим списком покупок. Це не тільки усуне ранкові пошуки, але й створить глибоку та надійну базу варіантів. Насолоджуйтеся новими традиціями обіднього ф’южн-фуджу та запасіться продуктами заздалегідь:
Підготовка інгредієнтів може здатися додатковим кроком, але це заощадить час і зусилля, коли збиратимете обіди пізніше протягом тижня. Організація процесу допомагає зменшити хвилювання під час приготування їжі. Коли ви готуєте обід для дітей, у вас має бути відчуття - все на своїх місцях, радять нью-йорські шеф-кухарі. Подрібніть овочі, вимийте та обсушіть фрукти, закуски розділіть на порції, та складіть їх у відповідні контейнери, щоб вони залишалися свіжими. Виділіть шафу чи поличку в холодильнику для цих продуктів. Це буде зручно і дозволить контролювати потреби в запасах з одного погляду.
Зібрати обід напередодні ввечері - це чемпіонський хід. Він чудово підходить для холодних страв і напоїв. Нехай ваші діти допоможуть зібрати обід, щоб вони могли побачити та навіть скуштувати те, що отримають наступного дня. Якщо вони люблять ці продукти, то з нетерпінням чекатимуть, коли зможуть їх з'їсти в школі. Так обіди не повертатимуться додому!
Якщо ваша дитина віддає перевагу гарячій їжі, наприклад макаронним виробам або рису в термосі, розподіліть зварені зерна (недоварені на хвилину-дві, щоб зберегти текстуру) у форму для кексів, вистелену поліетиленовою плівкою. Заморозьте й зберігайте в закритому пакеті або контейнері. Вранці розігрійте окремі форми в мікрохвильовій печі протягом 90 секунд на повній потужності, додаючи столову ложку води на порцію. Саме так заморожування окремих порцій рису допомагає спростити процес приготування цілого обіду.
Якщо приготування їжі можна розглядати як вияв любові, включіть упаковку. Те, як ви загорнете чи оформите обід, також може бути методом передачі любові, здоров’я та радості. Вкладіть у контейнер з рисом цукерку у формі серця або придбайте красивий папір для загортання бутербродів, який підніматиме дитині настрій!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.