Закушує Чужими на сніданок: що насправді любить їсти Сігурні Вівер

Рецепти веганських перців з мигдалем та горохових фалафелів з лимоном і м'ятою

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Ці страви – просто чудовий перекус для всієї родини

Рецепти веганських перців з мигдалем та горохових фалафелів з лимоном і м'ятою сподобаються всім, хто намагається дотримуватись вегетаріанського способу харчування. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради. 

8 жовтня народилась американська акторка та продюсерка Сігурні Вівер, виконавиця культової ролі Еллен Ріплі у серії фільмів про Чужих. Також вона зіграла одну з головних ролей у фільмі Джеймса Кемерона "Аватар".

Сігурні Александра Вівер
Молода Сігурні Вівер.

Акторка – вегетаріанка. До речі, режисер "Аватару" – теж, тому в фільмі піднімається ця тема.

"Мій чоловік, донька і я дуже стараємось бути принаймні вегетаріанцями", – якось розповіла акторка. 

Вівер у фільмі "Аватар".
Вівер у фільмі "Аватар".

Веганські перці 

Вам знадобиться:

  • Перці болгарські – 3 штуки.
  • Оцет винний – 1-2 столові ложки.
  • Орегано – 1/2 чайної ложки.
  • Базилік – 1/2 чайної ложки.
  • Часник – 2 зубці.
  • Оливкова олія – 2 столові ложки.
  • Сіль – 1/2 чайної ложки.
  • Мигдаль – дрібка.

Як готувати: 

Перці розріжте навпіл та запікайте на пергаменті до чорних підпалів – це треба, щоб легко їх очистити. Не хвилюйтеся, вони не згорять.

Відразу з духовки перемістіть в пакет - слайдер на 10-15 хвилин, щоб шкірка легко відділилася від перців. Наріжте на смужки.

Додайте нарізаний часник, винний оцет, оливкову олію, сіль, орегано та базилік. Подавайте, посипавши нарізаними горіхами.

Порада від Інформатора: можна подавати з грінками або як окремий салат.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

Веганські фалафелі

Вам знадобиться:

  • Сухий зелений горошок – 200 г.
  • Зелена цибуля – 20 г.
  • Петрушка – 20 г.
  • Кінза свіжа – 20 г.
  • Мʼята – дві гілочки.
  • Коріандр – 2 г.
  • Тахіні – 50 г.
  • Зіра – 2 г.
  • Олія – щоб втопити фалафелі при варінні. 
  • Лимонний фреш – для подачі.
  • Грецький йогурт або сметана – для подачі.

Як готувати: 

Замочіть сухий зелений горошок, потім, коли він трошки набухне, злийте воду та перебийте в блендері разом з кінзою, петрушкою, м'ятою, зеленою цибулею. В ступці перетріть зіру та коріандр і також додайте до суміші. 

Зліпіть фалафелі розміром з крупну сливу (або невеличке яблуко) і відваріть в киплячій олії.

Порада від Інформатора: подавайте з грецьким йогуртом та краплею лимонного фрешу й свіжою зеленню. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube