Вам знадобиться товстий і соковитий шмат свинини
Рецепт м'ясного рулету сподобається всім, хто надає перевагу стравам зі свинини. Готувати його просто. А щоб смакувало ще яскравіше, Інформатор має для вас смачну пораду.
6 жовтня відзначається День територіальної оборони України – День ТрО. За такої нагоди приготуємо ситний м'ясний рулет, який сподобається кожному справжньому чоловіку!
Візьміть вирізку, розітніть збоку, зробіть проріз всередину так, щоб можна було вставити брикет масла 180 г, в який натикано часникові зубчики. Відправте м'ясо з часником та маслом усередині на розігріту пательню. Обсмажте з обох боків до легкої рум'яної скоринки. Це робиться для того, аби свинина пропеклася й була м'якша з усіх боків.
Зніміть м'ясо з вогню, дістаньте часник, виверніть м'ясо на зворотній бік таким чином, щоб підсмажена сторона опинилася всередині. Пропарений часник подрібніть та змішайте з 70 г масла, змажте м'ясо з новоутвореної внутрішньої сторони.
Помийте, почистіть і відваріть картоплю, як на олів'є. Наріжте часточками середньої крупності відварену картоплю, часник, оливки, томат, шинку, твердий сир. Посоліть та поперчіть і начиніть м'ясо. Скріпіть шматок зубочистками, також можна зв'язати зубочистки ниткою, як на відео.
Змастіть м'ясо маслом з часником зверху, покладіть на пергамент на деко. Випікайте в духовці при температурі 200 С 60-70 хвилин. Після перших 20 хвилин запікання при 200 C температуру можна знизити до 180 C.
Порада від Інформатора: подавайте рулет зі сливовим або медово-соєвим соусом та гілочкою розмарину.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.