Фрикадельки з лимоном - східна відповідь західним мітболам

Запечені фрикадельки зі свинини та естрагону з цибулею порей та смаженими на маслі сухарями – страва для справжніх гурманів

Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, харчування, лайфхак, кухня, кулінарні традиції
Використайте врешті-решт нескінченний запас черствих, напівз’їдених буханців

Рецепт фрикадельок зі свинячого фаршу з цибулею порей сподобається всім, хто любить виразні смаки м'ясних страв. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду! 

Запечені фрикадельки – з лимоном і сухарями 

Вам знадобиться:

  • Свинячий фарш – 750 г.
  • Естрагон – 30 г.
  • Коріандр – 30 г.
  • Сіль – 1½ чайної ложки.
  • Борошно – 20 г.
  • Яйця – 1 штука (крупне).
  • Червона цибулина – 1 штука (100 г). 
  • Цибуля порей – 4 штуки.
  • Вершкове масло (розтоплене) – 50 г. 
  • Гострий перець – 2 щіпки. 
  • Лимон (сік, цедра) – 1 штука. 
  • Суха закваска – 90 г.
  • Солоне масло – 90 г.
  • Панірувальні сухарі (або сухий хліб).
Фрикадельки з лимоном, спеціями й сухарями за східним рецептом 1
Такі фрикадельки мають яскраві нотки цитрин і цибулі-порею, компенсовані хрускітом солоних сухарів.

Як готувати: 

Розігрійте духовку до 200C. Цибулю порей вимийте й наріжте скибочками товщиною ½ см. Покладіть цибулю порей у велику форму для смаження, потім змішайте з маслом, чилі та лимонним соком.

Змішайте інгредієнти для фрикадельок у великій мисці. Сформуйте 16-18 кульок однакового розміру, викладіть їх на цибулю порей, а потім запікайте 20 хвилин, поки фрикадельки не почнуть підрум’янюватися зверху.

Поки готуються фрикадельки та цибуля порей, збийте закваску в кухонному комбайні з панірувальними сухарями. Розтопіть масло на сковороді до появи бульбашок, потім перемішайте з панірувальними сухарями.

Готуйте на середньому вогні протягом двох хвилин, потім додайте гострий перець та лимонну цедру й готуйте ще хвилину, поки панірувальні сухарі не підрум’яняться та не стануть хрусткими.

Спробуйте на смак, додайте солі та більше чилі – страва має мати ситний гострий і солоний відтінок!

Порада від Інформатора: коли фрикадельки будуть готові, посипте їх зверху хрусткими сухарями й одразу подавайте. Смачного! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube