Цей соус можна зробити навіть із сала: рецепти
Коли ми говоримо про соус «песто», то перше, що спадає на думку — класичний лігурійський песто з базиліку, кедрових горішків, пармезану та оливкової олії. Але в Італії існує понад 40 різновидів цього чудового соусу. Сьогодні Інформатор розповість вам кілька рецептів найсмачніших і найпростіших у приготуванні.
Цей соус народився у місті Модена, й, уявіть собі, у його основі лежить… сало! Песто по-моденськи не додають у пасту, цим соусом слід мастити гарячий хліб або лаваші та ньокко фритто (gnocco fritto) — традиційну страву регіону Емілья-Романья.
Складові
Приготування
Почистити та дрібно нарізати часник та розмарин.
Пропустити через м'ясорубку або посікти ножем сало.
Ретельно перемішати подрібнені інгредієнти до однорідної маси.
Порада від Інформатора: якщо у вас виникне бажання пропустити сало, розмарин та часник через блендер – радимо утриматися від цього, бо консистенція соусу буде неправильною.
Цей песто можна зберігати у холодильнику до 5 днів.
Цей песто народився у Лігурії. Він ідеально підходить до спагеті, троф'є та лінгвіне.
Складові
Приготування
Вам знадобиться ступка або блендер (міксер).
Занурити в молоко панірувальні сухарі. Нагріти воду в каструлі до кипіння та занурити в неї горіхи. Бланшувати їх 2 хвилини, після чого дістати та охолодити. З охолоджених горіхів зняти коричневу шкірку. Висипати горіхи у ступку та подрібнити до зернистої суміші.
Також у ступці подрібнити часник. Дістати панірувальні сухарі з молока, віджати. Додати до подрібнених горіхів і часнику, ретельно перемішати. Посолити та поперчити суміш, додати оливкову олію. Ще раз ретельно перемішати до однорідної консистенції. Готово!
Це теж лігурійський соус, він ідеально підходить до риби та м'яса на грилі, а також це дуже цікава заправка до макарон.
Складові
Приготування
Петрушку вимити та обсушити. Помістити петрушку, часник, лимонний сік, оливкову олію та сіль у блендер та перемішати до однорідної консистенції як крем, але не рідкої.
Це сицилійський песто. Він ідеально підходить до спагеті та рігатоні. Також на Сицилії цей песто люблять намазувати на хліб та додавати до салатів.
Складові
Приготування
У блендер занурити помідори, мигдаль та сіль. Почати перемішувати, додаючи по ложці оливкову олію. Довести до готової суміші.
Цей песто теж родом із Сицилії. Він ідеально підходить до спагеті, також може збагатити макарони по-флотськи (на Сицилії є подібний вид пасти, називається pasta alla carcerata — тюремна паста), а також із цим песто роблять смачнющу фісташкову лазанью!
Складові
Приготування
Закип'ятити воду, занурити в неї фісташки, бланшувати 1 хвилину, після чого дістати, охолодити. Очистити горіхи від плівки.
У блендер висипати горіхи, додати тертий сир, оливкову олію та перець із сіллю.
Перемішувати до однорідної консистенції.
Зберігати фісташковий песто можна до 5 днів у холодильнику, а можна заморозити.
Цей песто теж завітав до вашого столу із самої Сицилії. Він ідеально підходить до фузіллі та фарфале. А ще сицилійці люблять його подавати як соус до риби на пару; також його можна намащувати на хліб або брускети.
Складові
Приготування
Помідорки промити, обсушити. Мигдаль занурити в киплячу воду і бланшувати 2 хвилини, після чого дістати, охолодити та очистити від шкірок.
Помідори розрізати на 4 частини та помістити в блендер або міксер. Додати мигдаль, часник, тертий сир, сіль і перемішувати, додаючи туди оливкову олію.
Коли вийде сметаноподібна суміш, це означає, що помідорний песто готовий!
Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.