Найкращу суміш спецій в Україні не купиш: але її можна зробити вдома

Читать на русском

Рас-ель-ханаут чудова арабська суміш спецій з оригінальною рецептурою.

Читать на русском
Рецепт, спеції, їжа, продукти, харчування, кулінарні поради, корисні поради, лайфхак
Ви навіть здивуєтесь, наскільки все просто.

Рас-ель-ханаут чудова арабська суміш спецій з оригінальною рецептурою.

Спеції - це добре, а суміш спецій - ще краще. Одна з найпопулярніших у світі має східну назву - рас-ель-ханаут. Це чудова арабська суміш спецій з оригінальною рецептурою. Її додають до м'яса, нею натирають курку, змішуючи з вершковим маслом чи оливковою олією. Вона гармонійно смакує з нутом, цвітною капустою, нарізаним кубиками кабачком, запеченим в духовці.

Зазвичай рецепт цієї диво-суміші включає:

  • чорний перець,
  • кардамон,
  • коріандр,
  • кмин,
  • імбир,
  • куркуму,
  • мускатний горіх.

Існують також регіональні варіації, про які слід пам'ятати: у Тунісі, скажімо, ця суміш спецій, як правило, м'якша й включає сушені пелюстки троянд, тоді як марокканський рас-ель-ханаут має більш гострий присмак.

, її чудово можна приготувати вдома
Цю суміш спецій чудово можна приготувати вдома!

Щоб приготувати цю суміш спецій вдома, вам знадобиться: 

  • пів чайної ложки чорного меленого перцю,
  • по чайній ложці меленого кмину,
  • меленого коріандру,
  • меленого імбиру,
  • меленого духмяного перцю,
  • меленого мускатного горіха,
  • меленої кориці,
  • чверть чайної ложки меленої гвоздики,
  • дві чайні ложки меленого кардамону.

За бажанням, додайте чайну ложку меленої куркуми й чверть чайної ложки меленого кайенского перцю.

Ця суміш спецій піддається експериментам, тому, якщо ви вловили кілька ключових нот, пробуйте. Особливо, якщо у вас є багато спецій, які потрібно використати. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.