Рас-ель-ханаут чудова арабська суміш спецій з оригінальною рецептурою.
Спеції - це добре, а суміш спецій - ще краще. Одна з найпопулярніших у світі має східну назву - рас-ель-ханаут. Це чудова арабська суміш спецій з оригінальною рецептурою. Її додають до м'яса, нею натирають курку, змішуючи з вершковим маслом чи оливковою олією. Вона гармонійно смакує з нутом, цвітною капустою, нарізаним кубиками кабачком, запеченим в духовці.
Зазвичай рецепт цієї диво-суміші включає:
Існують також регіональні варіації, про які слід пам'ятати: у Тунісі, скажімо, ця суміш спецій, як правило, м'якша й включає сушені пелюстки троянд, тоді як марокканський рас-ель-ханаут має більш гострий присмак.
Щоб приготувати цю суміш спецій вдома, вам знадобиться:
За бажанням, додайте чайну ложку меленої куркуми й чверть чайної ложки меленого кайенского перцю.
Ця суміш спецій піддається експериментам, тому, якщо ви вловили кілька ключових нот, пробуйте. Особливо, якщо у вас є багато спецій, які потрібно використати.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.