Зів'ялу зелень - молодий шпинат, руколу, листя буряка або салату - можна перетворити на найсмачніший крем-суп
Існує тонка грань між тим, коли мішок із салатом ще придатний до приготування, власне, салату, і коли зелень перетворюється на компост. Щоб врятувати салат, який в’яне, кухарі вчать освіжати його, вибираючи та відкидаючи недосконалі листя, а решту обережно занурюючи в крижану воду. Також можна додавати велику щіпку солі та підкислювати воду бризкою оцту або лимона. Його сік допоможе очистити листя та усуне небажані запахи.
Якщо ваше листя вже несвіже і не має апетитного вигляду, але його все ще можна їсти, з нього можна приготувати поживний супчик. Майже всі салати в пакетах з супермаркету, які часто містять молодий шпинат, рукколу, листя буряка чи салату, можна перетворити на найсмачніший суп. Додайте білу квасолю для його загущення – і вуаля, маєте смачну першу страву!
Рецепт крем-супу з зів'ялого листя зелені сподобається всім гурманам та вегетаріанцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас пораду.
Поставте в каструлю на середньо-сильному вогні олію. Поки олія не розігріється, додайте цибулю та часник і готуйте, періодично помішуючи, дві-три хвилини, стежачи за вогнем, щоб запобігти сильному підрум’яненню.
Додайте білу квасолю, потім залийте достатньою кількістю окропу, щоб вода покрила все приблизно на сантиметр. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть три хвилини.
Знявши з вогню, додайте листя салату, потім перемішайте і приправте до смаку. Зверху полийте оливковою олією та краплею вершків і подрібненого м'якого сиру. Суп готовий до подачі.
Порада від Інформатора: вичавіть до тарілок сік ломана. Перед приготуванням неодмінно промийте салат у воді з оцтом. Потім обережно дістаньте листя з води, а не зливайте, інакше пісок і бруд можуть налипнути на них.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.