Рецепт м'ясних кишеньок з гречкою
Рецепт м'ясних кишеньок з гречкою сподобається всім любителям м'ясних страв із начинкою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
15 жовтня народився популярний в Україні лікар Євген Комаровський. Про користь каш, зокрема гречки (вона на першому місці за корисністю, чого не скажеш про свинячу шийку), він неодноразово розповідав, тож приготуємо святковий обід – м'ясні кишеньки з гречкою.
Шийку наріжте шматками товщиною 1-1,5 см. Шматки посоліть, поперчіть, натріть меленим коріандром. Часник розчавіть і додайте до м'яса, полийте лимонним соком і залиште під плівкою на 30 хв (можна і довше).
Одну морквину і цибулю наріжте дрібними кубиками. Гриби наріжте невеликими скибочками. Половину грибів, цибулю, моркву обсмажте в оливковій олії до золотистого кольору.
Зніміть з вогню, додайте гречку, кінзу, посоліть, поперчіть і добре перемішайте. Відставте в сторону. Кожен шматок м'яса відбийте або навіть спочатку відбийте, а потім замаринуйте в спеціях. На середину викладіть гречану начинку, складіть кишенькою і закріпіть шпажками.
Обсмажте кишеньки на оливковій олії з обох боків до легкої золотистої скоринки. Потім викладіть в лоток, застелений пергаментом. Запікайте в духовці, попередньо розігрітій до 190 С, одну годину.
Тим часом другу морквину наріжте кружальцями та обсмажте разом з рештою грибів на оливковій олії. Після викладіть моркву з грибами до м'яса, накрийте фольгою, зменшіть вогонь до 180 С і запікайте ще 30 хвилин.
Порада від Інформатора: готове м'ясо дістаньте з духовки, дайте відпочити 10-15 хвилин. Подавайте з зеленню.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.