Приготуйте таку піцу для всієї сім'ї, порадуйте близьких!
Рецепт піци із сирним бортиком сподобається усім прихильникам цієї культової італійської страви. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
1 квітня народився популярний український артист, співак і хореограф Дмитро Монатік - Monatik. Після весело проведеного вечора зранку він любить їсти піцу. Найсмачніша – "Пепероні спайс" із сирним бортиком, зізнавався артист. Ми пропонуємо вашій увазі рецепт приготування піци із сирним бортиком вдома.
Тісто:
Начинка:
З цієї кількості тіста виходить 2 піци діаметром орієнтовно 32-35 см або 1 піца на великий лист для випікання.
Борошно просійте, додайте сіль і цукор, перемішайте. Додайте сухі дріжджі, перемішайте. Додайте тепле молоко (приблизно 30°C), вимісіть тісто. Додайте олію і вимішайте тісто до отримання однорідної консистенції. Тісто має бути еластичним. Накрийте і поставте в тепле місце на 30-40 хв.
Коли тісто підійде, або акуратно поділіть його на 2 частини і злегка округлиіть, або заберіть тісто з миски і, спочатку легко притискаючи руками, надайте пласту тіста округлої форми. Тоді розкачайте качалкою до товщини приблизно 5 мм. Перенесіть тісто на застелений пергаментом лист за допомогою качалки.
По краям тіста викладіть нарізану брусочками моцарелу (висота 1 см, довжина 4-5 см). Загорніть тісто до середини і заліпіть. Можна змастити водою, щоб тісто краще зліпилося, утворюючи сирні бортики. Тісто змастіть томатним соусом, покладіть цибулю, моцарелу й чері.
Випікайте в нагрітій до 220-230°C духовці протягом 20-25 хвилин. Коли піца буде готова, дістаньте її з духовки, прикрасьте руколою та беконом. Для гостроти можете додати перчик чилі.
Порада від Інформатора: начинку піци ви можете змінити за вашим смаком. Ще момент - варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.