Із сирним бортиком: улюблена страва Дмитра Монатіка

Приготуйте таку піцу для всієї сім'ї, порадуйте близьких!

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Сирний бортик для піци - справжня смакота.

Рецепт піци із сирним бортиком сподобається усім прихильникам цієї культової італійської страви. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!

1 квітня народився популярний український артист, співак і хореограф Дмитро Монатік - Monatik. Після весело проведеного вечора зранку він любить їсти піцу. Найсмачніша – "Пепероні спайс" із сирним бортиком, зізнавався артист. Ми пропонуємо вашій увазі рецепт приготування піци із сирним бортиком вдома. 

Дмитро Монатік.
Дмитро Монатік їсть піцу "з бодуна".

Вам знадобиться:

Тісто: 

  • Борошно – 400 г.
  • Дріжджі сухі – 12 г.
  • Молоко або вода – 200 мл (1 склянка).
  • Олія – 35-40 мл (2 чайні ложки).
  • Цукор – 1 чайна ложка.
  • Сіль – 1/2 чайної ложки.

Начинка:

  • Томатний соус – 5-6 столових ложок.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Моцарела – 350 г.
  • Бекон (прикопчений) – 100-150 г.
  • Рукола – пучок.
  • Чері – 5-6 штук.
  • Сіль, перець чилі – до смаку.

З цієї кількості тіста виходить 2 піци діаметром орієнтовно 32-35 см або 1 піца на великий лист для випікання.

Піца з сиром - найпопулярніший продукт.
Піца з сиром - найпопулярніший продукт не тільки в італійців, але і в українців.

Як готувати: 

Борошно просійте, додайте сіль і цукор, перемішайте. Додайте сухі дріжджі, перемішайте. Додайте тепле молоко (приблизно 30°C), вимісіть тісто. Додайте олію і вимішайте тісто до отримання однорідної консистенції. Тісто має бути еластичним. Накрийте і поставте в тепле місце на 30-40 хв. 

Коли тісто підійде, або акуратно поділіть його на 2 частини і злегка округлиіть, або заберіть тісто з миски і, спочатку легко притискаючи руками, надайте пласту тіста округлої форми. Тоді розкачайте качалкою до товщини приблизно 5 мм. Перенесіть тісто на застелений пергаментом лист за допомогою качалки.

По краям тіста викладіть нарізану брусочками моцарелу (висота 1 см, довжина 4-5 см). Загорніть тісто до середини і заліпіть. Можна змастити водою, щоб тісто краще зліпилося, утворюючи сирні бортики. Тісто змастіть томатним соусом, покладіть цибулю, моцарелу й чері.

Випікайте в нагрітій до 220-230°C духовці протягом 20-25 хвилин. Коли піца буде готова, дістаньте її з духовки, прикрасьте руколою та беконом. Для гостроти можете додати перчик чилі. 

Порада від Інформатора: начинку піци ви можете змінити за вашим смаком. Ще момент  - варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube