У це свято на столі мають бути вино, маца, овочі, яйця та свічки
Цього року 22 квітня юдеї починають відзначати Песах – одне з найважливіших свят, присвячене виходу єврейського народу з Єгипту. Тоді Червоне море розступилося перед євреями, пропускаючи їх, але зімкнулося перед єгиптянами, які не змогли переслідувати євреїв далі. Це свято ще називають єврейською Паскою, проте з православним святом Песах немає нічого спільного. Святкують його впродовж тижня.
На святковому столі, за який сідають після молитви, має бути вино, причому не менш як чотири бокали на кожного дорослого, м'ясо й маца (прісний хліб), а також відварені овочі - картопля або морква, варені яйця, солодощі з додаванням кокосу чи горіхів. Обов'язково запалюють свічки - з цього, власне, і починається свято.
Мацу готують в два способи. Перший - класичний. І для його реалізації знадобиться мінімум продуктів, а саме 250 г борошна та 100 мл води. Спершу слід у миску просіяти борошно, а тоді зробити лунку і влити холодну воду, швидко замісивши туге тісто.
Тісто слід розділити на рівні шматки, розкачати в тонкі пласти й зробити проколи вилкою. Далі треба розкласти заготовки з тіста на сухий лист. Випікають мацу в розігрітій духовці за 180 градусів приблизно 10 хвилин, до золотавого кольору.
Другий спосіб - з додаванням яйця. Така страва має м'якіший і ніжніший смак, ніж класична маца. В цьому рецепті вам також знадобиться 250 г борошна, але замість води - тут 2 яйця.
Їх слід розбити в миску, перемішати до однорідного стану, не збиваючи. Спосіб приготування тіста і випікання маци повністю ідентичний приготуванню страви за традиційним базовим рецептом. Тільки замість води для замішування використовуються яйця.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.