Голубці по-польскі в сметанному клярі зі спеціями

Такі голубці виглядають по-новаторськи та смакують так само

Рецепт, голубці, їжа, продукти, кухня, харчування, корисні поради, лайфхак
Цей варіант страви підійде для тих, хто не любить тушену капусту: за цим рецептом вона смажиться разом із фаршем

Рецепт голубців в клярі по-польськи сподобається всім прихильникам цієї ситної страви з капусти й фаршу. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас кулінарну пораду!

Вам знадобиться:

  • Фарш - 500 г.
  • Капуста - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Часник - 1-2 зубчиків.
  • Сіль, перець - до смаку.
  • Копчений часник - до смаку.
  • Паприка, кмин - до смаку.
  • Борошно - 150 г. 
  • Сметана - пів склянки.
  • Олія - для смаження.
  • Харчова плівка. 
  • Глибока пательня. 
Спробуйте цей варінат голубців - і ви готуватимете їх знову!
Спробуйте цей варіант голубців - і ви готуватимете їх знову!

Як готувати: 

Туго загорніть помиту капустину в плівку і залиште на добу. Потім зніміть плівку - листя має бути м'яке. Зріжте з нього грубі частинки стебла і поки що відкладіть капустяне листя в сторону.

В блендері перебийте цибулю, порізану на крупні часточки, та пару зубчиків часнику. Підсмажте суміш на пательні, додавши сіль. На терку для моркви натріть моркву і також підсмажте разом з цибулею та часником. Змішайте з фаршем, поперчіть, можна додати копчений часник і кмин. 

Викладайте фарш на капустяні листи (на одну половинку листа, а іншим накривайте, вийде такий собі капустяний чебурек за формою). На деко чи в будь-яку продовгувату посудину вбийте два яйця, влийте пів склянки сметани, посоліть, поперчіть, додайте парику та збийте до однорідності. Всипте борошно, перемішайте. 

Обвалюйте голубці по-польски в цьому апетитному клярі й смажте на пательні з обох боків до готовності. Смачного!

Порада від Інформатора: час смаження під кришкою – по 10-12 хвилин з кожного боку. Подавайте зі сметаною, квасом, темним пивом чи томатним соком.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube