Яйця корисні, бо вони багаті на вітаміни А, Е, РР, групи В і не тільки
Рецепти страв з яєць сподобаються всім, хто не уявляє свого сніданку без цього смачного й поживного інгредієнту, здатного надати заряд енергії, якщо не на день, то на півдня точно! Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.
11 жовтня у світі відзначають Всесвітній день яйця! Свято започаткували в 1996 році під час віденської конференції. Саме тоді Міжнародна яєчна комісія проголосила, що відтепер у другу п'ятницю жовтня буде проводитися – World Egg Day. Ця подія присвячена вшануванню неймовірного, багатого на поживні речовини яйця.
Яйця багаті на вітаміни А, Е, РР, групи B і низку мікроелементів – калій, фосфор, натрій, кальцій та залізо, вони містять понад 100 корисних речовин. Яєчний білок має здатність омолоджувати клітини організму, підтримуючи їхню регенерацію.
Нашаткуйте свіжу капусту, на тертушці для корейської моркви натріть моркву. Змішайте овочі з яйцем та борошном. Додайте трохи холодної негазованої води.
Викладіть на розігріту пательню з олією "гніздечка" з яєчно-овочевої суміші. В середину кожного "гнізда" вбийте по яйцю, смажте з обох боків до готовності. Смачного!
Порада від Інформатора: подавайте з ягідним або сметанним соусом.
На пергамент на деко насипте натертий твердий сир. Викладіть поверх скибочки тостового хліба. Зверху викладіть скибочки прикопченого бекону та змастіть їх аджикою або томатним кетчупом.
Накрийте все половинками булочок для сандвічів (зробіть в них отвори), присипте сиром і вбийте в кожен отвір по яйцю. Посоліть, поперчіть, додайте орегано. Випікайте в духовці пів години. Потім присипте свіжою зеленню і подавайте з томатним соком.
Порада від Інформатора: тостовий хліб можна замінити курячою котлетою або стейком!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.