Качка конфі – найперша святкова страва з м'яса, яку вигадало людство
Рецепт качиних ніжок конфі з яблуками сподобається всім гурманам. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!
10 жовтня народилась українська дзюдоїстка, дворазова чемпіонка світу, чемпіонка Європи 2017 року, бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 року Дар'я Білодід.
"У мене харчування дуже якісне – морепродукти, ікра, перепілка, качині ніжки, фрукти, ягоди. Можливо, не всі спортсмени можуть собі це дозволити", – розповіла якось Білодід.
Отже, сьогодні приготуємо качині ніжки з яблуками.
Качку треба щедро посолити й змастити паприкою з двох сторін. Покладіть качку в олію, щоб та покривала м'ясо. Відправте у духовку при температурі 140 С на півтори години.
Помийте, почистіть і поріжте яблука. Їх треба обсмажити з вершковим масло і цукром.
Для приготування соусу залийте вино в каструлю і поставте на газ. Киньте гілочку чебрецю чи розмарину, доведіть до кипіння, аби випарувався алкоголь. Всипте вишню. Влийте крохмаль, попередньо заливши його холодною водою або вином, розмішайте.
Дайте трохи вихолонути, а тоді додайте мед. Подавайте м'ясо з карамелізованими яблуками та вишневим соусом.
Порада від Інформатора: не бійтесь пересолити страву, м'ясо візьме стільки, скільки йому треба. Використовуйте для цього морську сіль. А олію, в якій ви замочували ніжки конфі, потім можна використовувати для приготування інших страв!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.