Мода на авокадо: але хто сказав, що він корисний

За словами медика, авокадо - дуже модний в світі несолодкий фрукт, який продається мільйонами тонн на рік.

Лікар Комаровський, медицина, корисні поради
Оборот від продажу авокадо у світі становить мільярди доларів, переконаний лікар Комаровський.

Авокадо вирощують здебільшого в Перу, Колумбії, Чилі, Мексиці й Індонезії. Втім існує три види цього кісточкового фрукту, олії якого дуже корисні - гватемальське, західно-індійське та мексиканське, пояснив популірний в Україні лікар Євген Комаровський.

З мови ацтеків - "авокадо" - це яйце. Цей плід несолодкий, проте має всі фруктові переваги. Найбільший в світі авокадо важив понад 2 кг. В середньостатитистичному ж авокадо міститься:

  • 10 г клітковини,
  • 22 г жиру,
  • 3 г білка,
  • 13 г вуглеводів, 
  • 240 калорій,
  • фолієва кислота,
  • вітамін К,
  • калій,
  • натрій,
  • поліфеноли, 
  • каратиноїди.
Незалежних досліджень щодо користі авокадо немає, але їсти його можна - всім!
Незалежних досліджень щодо користі авокадо немає, але їсти його можна - всім!

Незалежних досліджень щодо користі авокадо немає, проте існує думка, що він знижує рівень поганого холестерину та артеріальний тиск. Однак авокадо не є панацеєю від поганого сну, стресу чи відсутності спорту, наполягає лікар Комаровський. За його словами, цей фрукт є всього лише елементом здорового харчування та способу життя. Більше того, авокадо можна практично всім - медичних протипоказань немає.

Варто знати, що авокадо зазвичай продають недозрілим. Аби довести його до потрібної для вживання кондиції - покладіть його на вікно, можна навіть під прямі сонячні промені. Ще один варіант - покласти авокадо на 6-12 годин - разом з бананом в паперовий пакет. Так він теж достигне швидше. Шкірка стиглого авокадо має темно-зелений колір і вдавлюється незначно. Їжте авокадо сирим, без шкірки. 

З авокадо роблять смузі, його додають в салати й супи. Крім того, цей фрукт їдять сирим, побризкавши соком лимона чи притрусивши улюбленими спеціями. Також авокадо можна перетворити на пюре й намазувати на тости чи крекери або на свіже салатне листя.

За словами лікаря, пюре авокадо можна вдало комбінувати з пюре яблук та бананів для того, аби годувати ним дітей. Пюре авокадо можна додавати у випічку замість вершкового масла в пропорції 1 до 1. Так ви отримаєте більше корисних жирів. 

Ще кілька цікавих фактів: м'якоть авокадо використовують для зволоженя сухої шкіри та волосся, а кісточки - для виготовлення біорозкладних плівок, в промислових масштабах. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube