Улюблений гарячий обід Білла Гейтса: рецепт мільярдера

Ця курка в стилі барбекю, запечена в духовці, надзвичайно смачна й соковита

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Це ідеальна вечеря, незалежно від погоди!

28 жовтня народився "батько" Microsoft, бізнесмен і філантроп Білл Гейтс. Він обожнює курча, запечене в стилі барбекю! Рецепт курки в стилі барбекю сподобається всім поціновувачам страв з м'яса птиці. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

БІлл Гейтс обожнює курча барбекю!
Білл Гейтс обожнює курча барбекю!

Вам знадобиться:

Для курки:

  • Курячі стегна з гомілкою – 4 штуки.
  • Цибуля (біла, жовта, червона або шалот) – 2 штуки.
  • Олія соняшникова – 1 столова ложка.

Для соусу: 

  • Кетчуп – 1,5 склянки.
  • Цукор коричневий – 1 склянка.
  • Вода – пів склянки.
  • Оцет яблучний – 1/4 склянки.
  • Вустерський соус – 1 столова ложка.
  • Мед – 1 столова ложка. 
  • Сіль – 1,5 чайної ложки.
  • Часник сушений – 1/2 чайної ложки.
  • Цибулевий порошок – 1/2 чайної ложки.
  • Гірчиця – 1/4 чайної ложки.
Курка в стилі барбекю нікого не залишить байдужим, особливо восени!
Курка в стилі барбекю нікого не залишить байдужим, особливо восени!

Як готувати: 

У великій мисці поєднайте кетчуп, коричневий цукор, воду, оцет яблучний, вустерський соус, мед та спеції. Відкладіть одну склянку соусу на потім.

Курку промийте та обсушіть. Відокремте гомілки від стегон. Додайте курку в решту соусу для барбекю в мисці. Накрийте кришкою і поставте в холодильник щонайменше на одну годину або на ніч.

Розігрійте духовку до 220 С і вистеліть велике деко фольгою. Якщо у вас немає фольги, використовуйте пергаментний папір із восковим покриттям. Покладіть шматочки цибулі на лист, полийте олією і перемішайте, щоб вони вкрилися жиром.

Покладіть шматочки курки поверх цибулі, шкіркою нагору, і запікайте до золотистого кольору впродовж 30-40 хвилин. Увімкніть режим гриль (якщо є), змастіть курку соусом барбекю з обох боків і готуйте, поки шкірка не стане хрусткою, а соус не загусне, приблизно 5 хвилин. Подавайте готову курку разом із зеленим салатом та запеченою картоплею.

Порада від Інформатора: що стосується вибору курки, то вибирайте частини тушки з кістками, наприклад, стегна. Зазвичай приготування такого м'яса займає більше часу, але воно того варте. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube