Ця курка в стилі барбекю, запечена в духовці, надзвичайно смачна й соковита
28 жовтня народився "батько" Microsoft, бізнесмен і філантроп Білл Гейтс. Він обожнює курча, запечене в стилі барбекю! Рецепт курки в стилі барбекю сподобається всім поціновувачам страв з м'яса птиці. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Для курки:
Для соусу:
У великій мисці поєднайте кетчуп, коричневий цукор, воду, оцет яблучний, вустерський соус, мед та спеції. Відкладіть одну склянку соусу на потім.
Курку промийте та обсушіть. Відокремте гомілки від стегон. Додайте курку в решту соусу для барбекю в мисці. Накрийте кришкою і поставте в холодильник щонайменше на одну годину або на ніч.
Розігрійте духовку до 220 С і вистеліть велике деко фольгою. Якщо у вас немає фольги, використовуйте пергаментний папір із восковим покриттям. Покладіть шматочки цибулі на лист, полийте олією і перемішайте, щоб вони вкрилися жиром.
Покладіть шматочки курки поверх цибулі, шкіркою нагору, і запікайте до золотистого кольору впродовж 30-40 хвилин. Увімкніть режим гриль (якщо є), змастіть курку соусом барбекю з обох боків і готуйте, поки шкірка не стане хрусткою, а соус не загусне, приблизно 5 хвилин. Подавайте готову курку разом із зеленим салатом та запеченою картоплею.
Порада від Інформатора: що стосується вибору курки, то вибирайте частини тушки з кістками, наприклад, стегна. Зазвичай приготування такого м'яса займає більше часу, але воно того варте. Смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.