Ідеальний баланс смаків та текстур зробить ваші осінні вечори з цим десертом ще більш затишними, обіцяє шеф-кухар
23 листопада народився популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко. З такої нагоди приготуємо його авторську страву. Рецепт морквяного торту сподобається всім, хто слідкує за фігурою. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Для крему:
Збийте яйця з цукром та сіллю до білого кольору. Додайте молоко і перемішайте. Потім додайте масло кімнатної температури, продовжуючи збивати до однорідності.
Просійте борошно з розпушувачем і поступово введіть його в яєчну суміш. Додайте терту на дрібну тертку моркву та подрібнені горіхи, ретельно перемішайте тісто.
Підготуйте форму для випікання: застеліть пергаментом, змастіть маслом і злегка присипте борошном. Викладіть тісто у форму. Випікайте при температурі 180°C протягом 50 хвилин. Після випікання дайте коржу охолонути.
Зробіть крем. Якщо у вас є домашня густа сметана, збийте її з цукровою пудрою до об'єднання. Розріжте охолоджений корж навпіл, змастіть кремом, накрийте другою половиною, знову змастіть кремом і присипте подрібненими горіхами. Поставте торт у холодильник на мінімум 2 години або на ніч.
Порада від Інформатора: якщо використовуєте магазинну сметану, викладіть її на сито з марлею, покладіть зверху гніт і залиште на 2 години для стікання рідини. Потім також збийте з пудрою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.