Краянці - це по суті ліниві вареники, але не солодкі, а солоні.
Рецепт стародавніх українських краянців з капустою сподобається усім любителям страв із історією. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду!
Краянці - це по суті ліниві вареники, але не солодкі, а солоні. Їх готують з борошна, яєць, з додаванням цибулі й капусти, а готувати їх надзвичайно легко. Тож, руки на кухню, і нумо радувати кулінарними витребеньками рідних та близьких.
Висипте борошно у велику миску. Влийте воду, вбийте яйця і вимісіть тісто. Готове тісто поставте в холодильник, відпочити.
Нашинкуйте цибулю доволі дрібно. Покришіть капусту, вирізавши качан та знявши верхнє листя. Препасеруйте на сковорідці на олії цибулю. Потім на сковорідку до цибулі додайте капусту. Тушкуйте на невеликому вогні під кришкою.
Насипте борошно на пергаментний папір та розкатайте тісто в коло, потім розріжте на смуги, а смужки розділіть на ромбики. Притрусіть їх борошном. Відваріть краянці в підсоленій воді. По готовності (коли спливуть) вийміть їх, а воду злийте.
Висипте відварені краянці в тушковану капусту на сковорідку і обережно все перемішайте.
Порада від Інформатора: подавайте зі сметаною та краплею оливкової олії за бажанням.
У випуску "Такі страви", телеведучі Даша Астаф'єва та Євген Янович готують краянці з капустою за рецептом з книги Осипи Заклинської "Нова кухня вітамінова".
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.